Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Πρόταση να δημιουργηθούν “έξυπνοι” χώροι στάθμευσης για ποδήλατα στην πόλη!

Τρίπολη: Πρόταση να δημιουργηθούν “έξυπνοι” χώροι στάθμευσης για ποδήλατα στην πόλη!

Την έγκριση της συμμετοχής τον Δήμου Τρίπολης στην Πρόσκληση Υποβολής του προγράμματος Leader της ΑΝΒΟΠΕ και τη σύμπραξη του Δήμου με το ΕΟΣ Τριπόλεως, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, με σκοπό την υποβολή πρότασης με τίτλο «ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» από τον ΕΟΣ Τριπόλεως με την τεχνοκρατική υποστήριξη τον Δήμου Τρίπολης.

Ο προϋπολογισμός της προτεινόμενης πράξης θα είναι 50.000,00Ε με ΦΠΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την εξουσιοδότηση τον Δημάρχου Τρίπολης για την υπογραφή κάθε απαραίτητού εγγράφου για το σκοπό αυτό και τις περαιτέρω ενέργειες.

Η πρόταση αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση σταθερών βάσεων πολλαπλών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, στεγάστρων πάρκινγκ ποδηλάτων, έξυπνων σταθμών ποδηλάτων με δυνατότητες φόρτισης και παροχών WίFi, μηχανισμών δωρεάν χρέωσης των δημοτικών ποδηλάτων κ.α. προκειμένου για την διευκόλυνση των ποδηλατών και την παρακίνηση των πολιτών στην συχνότερη χρήση του μέσον.

Η τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων Θέσεων σε σταθμούς ποδηλάτων, προσφέρουν την απόλυτη προστασία και στήριξη του συγκεκριμένου μέσου, ώστε να το απολαμβάνει ο πολίτης όταν και όποτε το επιθυμεί. Επιπλέον μπορεί ο Δήμος να προωθήσει την δωρεάν χρήση στούς πολίτες των ποδηλάτων που ήδη διαθέτει.

Η προμήθεια και τοποθέτηση έξυπνων κατασκευών αντοχής με πολλές θέσεις σε καίριες Θέσεις του κέντρου της πόλης, σε σημεία 24ωρης διέλεύσης των πολιτών, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της στάθμευσης του ποδηλάτού και της διευκόλυνσης στην χρήση του.

Η ενέργεια αποτελεί συνέχεια παλαιότερων δράσεων και πρόδρομος μελλοντικών ώστε οι θέσεις στά0μευσης να επεκταθούν και σε άλλα σημεία της πόλης ικανοποιώντας τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και δίνοντας κίνητρα χρήσης τον μέσον.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr