Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: 10 χρόνια για απόπειρα κλοπής ΑΤΜ σε Φοινικούντα και Αγιο Ανδρέα

Μεσσηνία: 10 χρόνια για απόπειρα κλοπής ΑΤΜ σε Φοινικούντα και Αγιο Ανδρέα

Σε κάθειρξη 10 χρόνων καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Αλβανός κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο ότι μαζί με άλλους είχαν προσπαθήσει να ανοίξουν με οξυγόνο τα ΑΤΜ στη Φοινικούντα του Δήμου Πύλου – Νέστορος πρόπερσι το Νοέμβριο και πέρυσι τον Απρίλιο και στον Αγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης ένα μήνα μετά, ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε μεταγενέστερα ως ένας από τους δράστες, από το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε ένα από τα μηχανήματα ανάληψης, ενώ οι άλλοι δικάστηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα τότε στο εδώλιο κάθισαν ένας 34χρονος Ελληνας από τον Ασπρόπυργο, ένας 25χρονος Αλβανός κάτοικος Μάνδρας Αττικής και ένας 35χρονος Ελληνας κάτοικος Ασπροπύργου, για τις προαναφερόμενες απόπειρες διάρρηξης και μια ακόμα σε ΑΤΜ στο Δερβένι Κορινθίας. Καταδικάστηκε μόνο ο 35χρονος Ελληνας σε 7 χρόνια κάθειρξη, ενώ οι άλλοι δύο αθωώθηκαν.

Οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τους δράστες ξεκίνησαν πρόπερσι στις 29 Νοεμβρίου μετά την απόπειρα διάρρηξης στο ΑΤΜ τράπεζας, μέσα στο κατάστημα εστίασης στη Φοινικούντα. Πέρυσι τον Ιούνιο οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν από τα στοιχεία έξω από την πόρτα του σπιτιού του 35χρονου στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσαν στη δίκη οι αστυνομικοί, οι κάμερες παρακολούθησης “έπιασαν” τις κινήσεις των δραστών στον Αγιο Ανδρέα, ενώ και μια ανώνυμη πληροφορία για την πινακίδα και τον τύπο του αυτοκινήτου συνδυάστηκε με τις ώρες που είχαν περάσει από τα διόδια του αυτοκινητόδρομου. Εν συνεχεία βρήκαν σε ποιον ανήκε το Opel Corsa των υπόπτων.

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΜ

Οπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί χθες στο δικαστήριο οι έρευνες ξεκίνησαν πρόπερσι στις 29 Νοεμβρίου μετά την απόπειρα διάρρηξης που άγνωστοι τότε έκαναν σε ΑΤΜ τράπεζας, μέσα σε κατάστημα εστίασης στη Φοινικούντα. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την πίσω πόρτα του καταστήματος και με οξυγόνο σε συνδυασμό με ασετιλίνη προσπάθησαν να προκαλέσουν έκρηξη στο μηχάνημα ανάληψης, για να πάρουν τις κασέτες με τα χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι ίδιοι, όπως προέκυψε μετέπειτα, επέστρεψαν πέρυσι στις 21 Απριλίου για να ολοκληρώσουν ό,τι είχαν αφήσει μισοτελειωμένο τον Νοέμβριο, επιχειρώντας με την ίδια μέθοδο (οξυγόνο και ασετιλίνη) να διαρρήξουν το ίδιο ΑΤΜ, χωρίς και πάλι επιτυχία. Ενα μήνα μετά, με τον ίδιο τρόπο και παραβιάζοντας την πόρτα του ΚΕΠ στον Αγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης, επιχείρησαν να διαρρήξουν το μηχάνημα ανάληψης, αλλά απέτυχαν.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους σε αυτή την περίπτωση συμμετείχε και το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, ενώ βοηθητικό ρόλο έπαιξε στην εξιχνίαση της υπόθεσης και το Τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αφού οι διαρρήκτες την επομένη, 22 Μαΐου, διέρρηξαν μίνι μάρκετ στο Δερβένι Κορινθίας, με σκοπό να ανατινάξουν με οξυγόνο το ΑΤΜ και να πάρουν τα χρήματα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση στάθηκαν… άτυχοι.

Πηγή: eleftheriaonline.gr