Αρχική Ν. Κορινθίας Η πόλη του Ξυλοκάστρου υποδέχτηκε 54 νέους από 9 διαφορετικές χώρες τις...

Η πόλη του Ξυλοκάστρου υποδέχτηκε 54 νέους από 9 διαφορετικές χώρες τις Ε.Ε

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα πλαίσια της δράσης του Erasmus+, ένα πρόγραμμα κινητικότητας και ανταλλαγής για νέους, πραγματοποιεί συγκέντρωση νέων από 9 διαφορετικές χώρες τις Ε.Ε. από 16/09 – 23/09 2018.

Η πόλη του Ξυλοκάστρου υποδέχτηκε 54 νέους από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Δανία, την Πορτογαλία, τη Λετονία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, και φυσικά την Ελλάδα οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο “Taste of Europe”. Σκοπός του προγράμματος είναι ο συνδυασμός της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στη γαστρονομία με τον εκσυγχρονισμό και σύνθημα «Η κληρονομιά μας: όπου το παρελθόν μας συναντά το μέλλον».

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, τους υποδέχθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλύβα, στο Κέντρο Νεότητας και αφού τους καλωσόρισε, τους ευχήθηκε καλή διαμονή και τους παρότρυνε να επισκεφτούν τα αξιοθέατα του Δήμου μας, τις κρυστάλλινες παραλίες, τα γραφικά ορεινά χωριά μας και τους αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς μας χώρους. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την σημασία του προγράμματος που αφενός προάγει την ανακάλυψη και κατανόηση των λαών της Ε.Ε. και αφετέρου την εξερεύνηση του κόσμου της γαστρονομίας υπό ένα πολυπολιτισμικό πρίσμα.