Αρχική Eπικαιρότητα Έφυγε από τη ζωή ο «μαχητής», Κωνσταντίνος Κριτζάς

Έφυγε από τη ζωή ο «μαχητής», Κωνσταντίνος Κριτζάς

Δάκρυα για το «σημαιοφόρο της ζωής» που έφυγε νωρίς…

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και οικογένεια στον Κωνσταντίνο Κριτζά, το Κρητικόπουλο που με τη θέληση, το ήθος και τη δύναμη της ψυχής του κατάφερε να συγκινήσει ολόκληρη την Κρήτη και το Πανελλήνιο.

Ο Κωνσταντίνος Κριτζάς έφυγε ξαφνικά στα 20 του χρόνια, σκορπίζοντας θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος ήταν φοιτητής στο 3ο έτος της Νομικής Αθηνών, από τα 8 του χρόνια είχε αναγκαστεί να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας μίας σοβαρής πάθησης την οποία αντιμετώπιζε.

Παρά το πρόβλημα της υγείας του, ο Κωνσταντίνος δε σταμάτησε ποτέ να «κυνηγάει» τα όνειρά του και να καταφέρνει να τα κάνει πραγματικότητα.

Ένα από αυτά ήταν η εισαγωγή του στη Νομική Σχολή, καθώς ήθελε να ασχοληθεί με την εγκληματολογία, αλλά και η συμμετοχή του στην παρέλαση ως σημαιοφόρος του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, ο Κωνσταντίνος είχε δηλώσει σε παλαιότερή συνέντευξή του στη «Νέα Κρήτη»: «Στη ζωή αξίζει η προσπάθεια. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντά κάποιος, ανεξάρτητα από το χαμένο χρόνο και τον κόπο, πρέπει να μην τα παρατά, να μην το βάζει ποτέ κάτω»…

Σήμερα το απόγευμα, με πόνο ψυχής και ένα μεγάλο «γιατί» για τον αδόκητο χαμό του, οι παλιοί συμμαθητές, οι καθηγητές, οι φίλοι και η οικογένεια του αγαπητού σε όλους Κωνσταντίνου, θα του πουν το τελευταίο αντίο και θα του δώσουν την υπόσχεση ότι θα θυμούνται για πάντα το χαμογελαστό νεαρό με την τεράστια δύναμη.