Αρχική Ν. Αχαΐας Χορήγηση δεκατιανού για δεκάδες μαθητές σε σχολεία της Πάτρας και την φετινή...

Χορήγηση δεκατιανού για δεκάδες μαθητές σε σχολεία της Πάτρας και την φετινή σχολική χρονιά!

Ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις των σχολείων της Πάτρας για την χορήγηση δεκατιανού στους μαθητές των οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να παράσχουν στα παιδιά τους τα αντίστοιχα τρόφιμα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που τρέχει για ακόμα μία χρονιά ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τις καταστάσεις που υπάρχουν στα σχολεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες παιδιά, αποτελεί την βασική αιτία που πλέον έχουν σταματήσει να βλέπουμε φαινόμενα λιποθυμίας μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Πριν από την εφαρμογή του προγράμματος, σε χρονιές όπου η ανθρωπιστική και οικονομική κρίση βρισκόταν στην κορύφωση της, θυμίζουμε ότι υπήρξαν και στην Πάτρα περιπτώσεις όπου παιδιά είχαν σοβαρό πρόβλημα με την πείνα αφού οι γονείς τους δεν είχαν την δυνατότητα να τους δώσουν λεφτά ούτε για ένα κουλούρι ή ένα ποτήρι γάλα.

Η φτώχεια βέβαια ασφαλώς δεν έχει φύγει από τα σχολεία της Πάτρας. Αυτό που έχει αλλάξει ότι υπάρχει οργάνωση σε σχετικές δομές μέσα από τις οποίες εκφράζεται η αλληλεγγύη στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οικογένειες που παραμένουν αρκετές, κρίνοντας και μόνο από τον αριθμό των αιτήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Την περασμένη χρονιά το πρόγραμμα έφτασε στο σημείο να τροφοδοτεί προϊόντα για δεκατιανό (μαρμελάδα, γάλα, μέλι, φρούτο κτλ) σε 1.300 παιδιά. Οι γονείς έκαναν αιτήσεις στα σχολεία που την σειρά τους τις απεύθυναν στον Κοινωνικό Οργανισμό ο οποίος τροφοδοτούσε τις οικογένειες αυτές με τα είδη, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να φάνε κάτι πριν από το μάθημα τους ή κατά την διάρκεια της διαμονής τους στις σχολικές αίθουσες.

Αυξητική τάση στις συμμετοχές κάθε χρόνο

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του Κοινωνικού Οργανισμού, κρίνοντας από την αυξητική τάση που έχει ο αριθμός των συμμετοχών στο πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, λένε ότι οι αιτήσεις φέτος θα γίνουν ακόμα περισσότερες, όμως μέχρι ώρας δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός από την πλευρά του είναι έτοιμος για να εξυπηρετήσει τους μαθητές και τις οικογένειες τους, μοιράζοντας τα είδη από τον Οκτώβριο και μετά, σε μία δομή που με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν πλέον στην κοινωνία, είναι απαραίτητη για την λειτουργία και την ισορροπία των σχολικών κοινοτήτων.

Όσο στενάχωρο και αν μοιάζει αυτό.

Πηγή: patrasevents.gr