Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Ανησυχία και προβληματισμός για τις απανωτές πυρκαγιές

Καλαμάτα: Ανησυχία και προβληματισμός για τις απανωτές πυρκαγιές

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για τις απανωτές πυρκαγιές που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα, σε ώρες και συνθήκες που δεν δικαιολογούνται.

Χθες το απόγευμα, μάλιστα, σε φωτιά που ξέσπασε στον Μπουρνιά, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο προς τα καρτ, η Πυροσβεστική διαπίστωσε πως υπήρχαν 3 εστίες σε κοντινή απόσταση.

Για το λόγο αυτό συγκλήθηκε εκτάκτως χθες το μεσημέρι το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

“Χθες (Δευτέρα) από τις 7.20 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί είχαμε 7 φωτιές, σε συνθήκες που δεν δικαιολογούνται”, μας είπε ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας – πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος κι επεσήμανε: “Ζητήσαμε τη σύγκληση του Συντονιστικού για να ενημερώσουμε τους υπευθύνους του νομού και της Περιφέρειας για την εικόνα αυτή. Για να ξέρουν και για να υπάρχει επαγρύπνηση και εντατικοποίηση της ασφάλειας αυτή την περίοδο. Πάντως, μέχρι τώρα η επέμβασή μας είναι έγκαιρη”.

Τις προηγούμενες ημέρες η Πυροσβεστική είχε να αντιμετωπίσει απανωτές φωτιές στην περιοχή Ανθειας – Πηδήματος και Ασπροπουλιάς. Προχθές από τις 7.20 το απόγευμα έως τις 3 το πρωί, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές από τη Διασπορά και το Ασπρόχωμα μέχρι το Κατσαρού. Το βράδυ σε φωτιά πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό Ασπροχώματος κινδύνευσαν σπίτια, ενώ στις 12 τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε φωτιά στο λατομείο (πρώην Ντέρου) στο Κατσαρού. Στις 3 το πρωί, η Πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει φωτιές σε δύο βάρκες στον ποταμό Αρι, στο ύψος της Διασποράς, σε απόσταση 100 – 150 μέτρων η μία από την άλλη.

Χθες νωρίς το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Μπουρνιά, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν με επικεφαλής το διοικητή Κ. Θεοφιλόπουλο, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 3 εστίες, κοντά η μία από την άλλη. Η φωτιά, μάλιστα, κινήθηκε προς τα σπίτια της περιοχής. Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια και των περιοίκων την περιόρισαν και την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr