Αρχική Ν. Μεσσηνίας Εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου «Τέντα» στο Δήμο Καλαμάτας

Εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου «Τέντα» στο Δήμο Καλαμάτας

Εγκαινιάστηκε το ανακατασκευασμένο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» από το Δήμαρχο Καλαμάτας, παρουσία αιρετών, παραγόντων του αθλητισμού και αθλούμενων, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, και ώρα 19.00μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε αγιασμός και μετά μίλησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης και ο Αντιπρόεδρος της τοπικής Ένωσης μπάσκετ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Γιάννης Κουτραφούρης.

Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στο συνολικό κόστος των παρεμβάσεων που έφτασαν τα 400.00€ και τόνισε ότι «αυτά είναι χρήματα από το Δήμο, τους γονείς και τους φορείς αφού δεν υπάρχει η αναγκαία υποστήριξη από την Κυβέρνηση για έργα υποδομής μέχρι τώρα».

Μετά από 30 χρόνια από την κατασκευή της «Τέντας» πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις που αφορούσαν στην τοποθέτηση νέου καλύμματος, νέων φωτιστικών, τύπου LED, καθώς και μηχανημάτων εξαερισμού. Ακόμη, στα αποδυτήρια έγιναν παρεμβάσεις που αφορούσαν στα φωτιστικά, τα είδη υγιεινής και τους χρωματισμούς.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με χρήματα από το δημοτικό προϋπολογισμό (2.000.000€) κατασκευάσθηκαν και τα γήπεδα στη Δυτική Παραλία (πρώην Σφαγείων) και στα Παλιάμπελα. Επίσης το γήπεδο των Λαιΐκων κατασκευάζεται και θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα ενώ τα γήπεδα του Απόλλωνα, του Ασπροχώματος και της Θουρίας είναι υπό δημοπράτηση.

Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για κατασκευή ενός νέου μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου, ήδη έχει δοθεί εντολή αποστολής τοπογραφικών σχεδίων στο Yπουργείο.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής και αγώνας μπάσκετ ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα από επαγγελματίες της πόλης και μέλη των συλλόγων μπάσκετ.