Αρχική Περ. Πελοποννήσου Σε 15 μέρες ανακοινώνει η ΝΔ τον Περιφερειάρχη που θα στηρίξει –...

Σε 15 μέρες ανακοινώνει η ΝΔ τον Περιφερειάρχη που θα στηρίξει – Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη πριν από λίγο στην “Πειραιώς”

Και σε ανώτατο πια επίπεδο το τέλος της πιθανότητας στήριξης Τατούλη από την ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό βγαίνει από την σύσκεψη που έγινε πριν από λίγη ώρα, όπου είχαν κλιθεί υπό τους Βορίδη και Αυγενάκη στην Πειραιώς όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες που ανήκουν στην ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι εναπομείναντες 4 πιστοί του Πέτρου Τατούλη, δεν ήταν άλλοι από τους γνωστούς, Λάκη Παπαφωτίου, Θανάση Πισιμίση (ο οποίος είπε ορθά κοφτά ότι θα κάνει και τεράστιο αγώνα για τον κολλητό του Πέτρο Τατούλη), ο Σιδέρης από τη Αργολίδα και η κ. Μπούζα από την Μεσσηνία (μάλιστα έκατσαν και κοντά-κοντά για να πάρουν κουράγιο φαίνεται..).

Ο κ. Γκίκας από την Κορινθία φάνηκε να έχει κάνει και προσωπικό γκάλοπ στην Κόρινθο, λέγοντας στην τοποθέτησή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ότι οι Κορίνθιοι ρίχνουν ακόμη και .. πυροτεχνήματα όταν έρχεται ο Τατούλης στην Κόρινθο, για να πάρει από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Αντωνόπουλο, την απάντηση ότι αυτός έχει αντίθετη άποψη.

Ο κ. Βορίδης και ο κ. Αυγενάκης ζήτησαν σαφέστατα στήριξη της υποψηφιότητας που θα ανακοινωθεί τις επόμενες 15 μέρες από την ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θέτοντας και προτάσσοντας ευθέως κομματική γραμμή στην επιλογή του κόμματος. Με την κομματική γραμμή συντάχθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χρονάς, Κατσίρης, Τζεφεράκος, Παναγιωτοπούλου, Λέκκας, Καλλίρης, ακόμη και ο Πετρίτσης (παρότι είχε απέναντί του το βλέμμα του Λάκη Παπαφωτίου).

Ο κ. Κατσίρης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας, υποστήριξε ότι θα πρέπει η επιλογή του υποψηφίου του κόμματος να είναι Αρκαδικής καταγωγής (η κουμπαριά με τον Λυκουρέντζο φαίνεται ότι πιάνει τόπο, γύρευε τι θα γίνεται στην οικονομική επιτροπή από εδώ και πέρα), ενώ αυτονόητα έλειπαν οι: Μπουκουβάλας, Αλειφέρη και Μαντάς από την Μεσσηνία.

Ο Πελοπίδας Καλλίρης από την πλευρά του, ξέροντας πως ό,τι ειπωθεί εκεί μέσα θα μεταφερθεί άμεσα στον Τατούλη και θέλοντας να λειάνει λίγο τις πολιτικές γωνίες, προσπάθησε να πει ότι πέρα από οποιοδήποτε κομματικό, υπάρχει και μια λειτουργία της Περιφέρειας, έστω για λίγους μήνες ακόμη, που πρέπει να σκεφτούν, για να πάρει την απάντηση από την συντριπτική πλειοψηφία ότι δεν μπορεί να καθυβρίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ και η ίδια η παράταξη, πράγμα που το έχουμε δει πολλές φορές από τον Πέτρο Τατούλη αλλά και από στενούς του συνεργάτες όπως η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Όλα αυτά στην ουσία προμηνύουν ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο πια να παίρνει αποφάσεις, όπως για παράδειγμα αυτό που αναμένεται να δούμε στα επόμενα Περιφερειακά Συμβούλια να έρχεται με την τάχα διαχείριση του έργου των απορριμμάτων ύψους 2.5 εκ. ευρώ (με το γνωστό ‘νόμιμο’ κόλπο της ανάθεσης και της διαχείρισης στην Πελοπόννησο Α.Ε.), όπως ανέφερε ο Τατούλης στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Κόρινθο.

Φαίνεται λοιπόν από το ρεπορτάζ, ότι πάλι θα έχουμε μεταμεσονύκτια δελτία τύπου και ανακοινώσεις από τους γνωστούς «παπαγάλους» που έχουν πια μείνει ελάχιστοι και αναμένουμε να δούμε ποιος θα κλείσει την πόρτα στο τέλος.

Θ.Κ.