Αρχική Eπικαιρότητα Συνεχίζεται η επιχείρηση-«μπουλντόζα»: Κατεδαφίστηκε αυθαίρετη κατασκευή beach bar στο Σούνιο

Συνεχίζεται η επιχείρηση-«μπουλντόζα»: Κατεδαφίστηκε αυθαίρετη κατασκευή beach bar στο Σούνιο

Ξεκίνησε, σήμερα, η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφαρμόζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το beach bar ξενοδοχείου (47ο χλμ Αθηνών-Σουνίου), που βρισκόταν εντός του αιγιαλού, για το οποίο εκκρεμούσαν πάνω από 20 χρόνια τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής.

Μεταξύ άλλων κατεδαφίζονται κατασκευές από ξύλο ή μπετό (στέγαστρα, αποδυτήρια, διάδρομος, τουαλέτες, δάπεδο με ψαθωτό στέγαστρο κ.ά.) καθώς και παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον του αιγιαλού.

Σε όλη τη διαδικασία ήταν παρών εισαγγελέας, πιστοποιώντας ότι όλες οι πράξεις κατεδάφισης είναι απόλυτα σύμφωνες με το περιεχόμενο των πρωτοκόλλων.

Η διαδικασία, όπως ενημερώνει το υπουργείο, θα συνεχιστεί αύριο και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατεδαφίσεις, που έχουν ανατεθεί στον εργολάβο που μειοδότησε στον πρόσφατο σχετικό διαγωνισμό, οι οποίες αφορούν σε αυθαίρετες κατασκευές (κτίσματα, περιφράξεις, προβλήτες, στέγαστρα κ.λπ.) στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου και σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις στους δήμους Σαρωνίδας, Κρωπίας και Λαυρεωτικής.

Προηγούμενο άρθροΟ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος στην Αρχαία Κόρινθο και στο 17ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Ιεράς Συνόδου
Επόμενο άρθροΤα σχολεία της Νεάπολης Βοιών δεν θεωρούνται πλέον δυσπρόσιτα: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών