Αρχική Eπικαιρότητα Παρατείνεται η ισχύς των αδειών οδήγησης για τους άνω των 74 ετών

Παρατείνεται η ισχύς των αδειών οδήγησης για τους άνω των 74 ετών

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα μεταφορών, η ισχύς των αδειών οδήγησης κατοχών που έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωση του.

Η αδεία θα παρατείνεται με βεβαίωση απο τις αρμόδιες διευθύνσεις μεταφορών των Περιφερειών της Χωράς.

Yπενθυμίζεται ότι oι οδηγοί άνω των 74 χρόνων, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους αποδεικνύοντας πως ξέρουν να οδηγούν, να παρκάρουν αλλά και έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία κοκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους και μάλιστα να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε τρία χρόνια, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν.

Όσοι είναι πάνω από 80 ετών θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων (σήματα οδήγησης). Ανανέωση διπλώματος υποχρεούνται και οι οδηγοί άλλων χωρών που ζουν και κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Επίσης, όσοι απορρίπτονται σε θεωρητικές εξετάσεις πάνω από τέσσερις (4) φορές έχουν δικαίωμα επανεξέτασης µε την παρέλευση δεκατεσσάρων (14) ημερών.