Αρχική Ν. Ηλείας Διαμαρτυρία για την συρρίκνωση και αποδυνάμωση του 4ου ΓΕΛ Πύργου

Διαμαρτυρία για την συρρίκνωση και αποδυνάμωση του 4ου ΓΕΛ Πύργου

Από το Σύλλογο Διδασκόντων

Ενάντια στη συρρίκνωση και αποδυνάμωση του σχολείου τους, διαμαρτύρεται με ψήφισμα του ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Πύργου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Πύργου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία προβληματική κατάσταση. Συγκεκριμένα: τον περασμένο Ιούνιο ενημερωθήκαμε για τη δραματική μείωση του αριθμού των μαθητών της Α΄ Λυκείου λόγω της νέας χωροταξικής κατανομής που κατάφωρα κατανέμει εντελώς άνισα τους μαθητές των Γυμνασίων στα Λύκεια της πόλης μας.

Το αποτέλεσμα είναι η Α΄ τάξη να έχει 30 μαθητές λιγότερους από πέρυσι και 3 τμήματα αντί για 4, με ενδεχόμενο μάλιστα την παραπέρα μείωση τους την επόμενη σχολική χρονιά, αφού ο αριθμός των μαθητών της είναι οριακός.

Άμεσα ο Σύλλογος αντέδρασε και σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ επισκέφθηκε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεσμεύτηκε ότι το Φθινόπωρο θα επανεξετάσει το ζήτημα της χωροταξικής κατανομής, ώστε να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι για το τρέχον σχολικό έτος δεν θα υπάρξει περαιτέρω μεταβολή του αριθμού των τμημάτων του σχολείου.

Δυστυχώς όμως με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μειώνεται κατά ένα τμήμα και η Β΄ Λυκείου.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που είναι και το τελικό αιτούμενο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, αρκετοί καθηγητές του σχολείου θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Να θυμίσουμε ότι το 4ο ΓΕΛ Πύργου σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας του λειτούργησε αρμονικά, εξασφαλίζοντας ένα υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, γεγονός που αντανακλάται στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες των μαθητών του όχι μόνο στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και σε κάθε είδους διαγωνισμούς, εθνικούς και διεθνείς.

Για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα της συρρίκνωσης και της αποδυνάμωσης του σχολείου μας με πρώτο βήμα, άμεσα, την αναίρεση της απόφασης για μείωση των τμημάτων της Β΄ Λυκείου. Οι απόψεις μας βρίσκουν σύμφωνους τους μαθητές μας και τους γονείς τους που διαμαρτύρονται μαζί μας».

Πηγή: ilialive.gr