Αρχική Ν. Αχαΐας Mέχρι τέλος του χρόνου οι υπογραφές για τον αγωγό East Med –...

Mέχρι τέλος του χρόνου οι υπογραφές για τον αγωγό East Med – Θα περνά και από Αχαΐα

Ρότα υλοποίησης του αγωγού Ανατολικής Μεσογείου, East Med, συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέθηκε στόχος μέχρι τέλος του χρόνου να μπουν οι υπογραφές για να αρχίσει να υλοποιείται το μεγάλο έργο, που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Στο Ισραήλ βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα και αντιπροσωπείες τεχνοκρατών από τις χώρες που εμπλέκονται στο θέμα του αγωγού της Ανατολικής Μεσογείου. Από την Κύπρο ήταν τεχνοκράτες από το υπουργείο Ενέργειας. Οι τεχνοκράτες Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον αγωγό. Η δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου κατά τη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, για τον αγωγό και τη σημασία που έχει το έργο, είναι αποτέλεσμα των θετικών μηνυμάτων που έλαβε από τις συναντήσεις των τεχνοκρατών. Ότι δηλαδή το έργο μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται.

Πηγή: patrastimes.gr