Αρχική Ν. Ηλείας 1ο Λύκειο Πύργου: Κατάληψη για να μη φύγουν οι μαθητές

1ο Λύκειο Πύργου: Κατάληψη για να μη φύγουν οι μαθητές

Κλειστό βρήκαν το σχολείο χθες το πρωί ο Διευθυντής και οι καθηγητές του 1ου Λυκείου Πύργου, αφού οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση μεταφοράς των συμμαθητών τους, που έχουν επιλέξει Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, σε άλλο σχολείο.

Οι επτά μαθητές που έχουν δηλώσει την παραπάνω Ο.Π, δεν επαρκούν για τη δημιουργία αντίστοιχου τμήματος, κι έτσι, καλούνται να μετακινηθούν σε κάποιο από τα όμορα σχολεία στα οποία λειτουργούν ήδη τμήματα. Ωστόσο, θεωρούν ότι αυτή η μετακίνηση είναι αντιπαιδαγωγική και μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει, καθώς λίγο πριν μπουν στην τελική ευθεία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα κληθούν αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, συνήθεις και τρόπο λειτουργίας. «Είναι λάθος και άδικο, να μας δημιουργήσουν τέτοια αναστάτωση στην πιο κρίσιμη χρονιά για το μέλλον μας», λένε τα παιδιά, που μέσω της κατάληψης, θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις «ασκήσεις επί χάρτου» – όπως λένε – του Υπουργείου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του άλλες παραμέτρους. Εκείνο δε, που σημειώνουν, είναι πως το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου επαρκεί για να καλύψει τις ώρες μαθητών της Ομάδας Προσανατολισμού και δεν απαιτείται η πρόσληψη νέου, συνεπώς, δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να «ξεριζωθεί» μια ολόκληρη ομάδα παιδιών, όταν δεν υπάρχει «επιβάρυνση» του Υπουργείου.

Κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές

Τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς τους, έχουν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν ζητήσει τη στήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στο αίτημα τους, ενώ και η ΕΛΜΕ Ηλείας έχει αναλάβει να επικοινωνήσει για το θέμα αυτό με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, οι μαθητές θα συνεχίσουν τη διεκδίκησή τους με άλλη μορφή κινητοποιήσεων.

Πηγή: patrisnews.com