Αρχική Ν. Ηλείας Σύσκεψη για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Πύργο Ηλείας

Σύσκεψη για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Πύργο Ηλείας

Σύσκεψη για την συντονισμό και την προετοιμασία της κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην πόλη του Πύργου εκτιμάται ότι θα κατασκευαστούν 16 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου, ενώ ο αριθμός των συνδέσεων υπολογίζεται ότι θα φθάσει στις 400.

Ωστόσο, το πλήθος των ωφελουμένων από το έργο είναι πολλαπλάσιο αυτού των συνδέσεων, αφού εκτιμάται ότι το πλήθος των νοικοκυριών που θα συνδεθούν θα είναι περίπου 2,5 ανά σύνδεση για την κατηγορία των οικιακών καταναλωτών.

Οι συγκεκριμένες συνδέσεις αφορούν την περίοδο μέχρι το 2023, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται πολλαπλάσιες συνδέσεις.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «ήδη έχει διασφαλιστεί και στηρίζεται σε όλη την προεργασία που έχει γίνει με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ των επιμελητηρίων και της Περιφέρειας, καθώς και με τη μελέτη βιωσιμότητας, η οποία έχει ολοκληρωθεί.»

Παράλληλα, τόνισε ότι «η έλευση του φυσικού αερίου στα μεγάλα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί θα φτάσουμε το στόχο μας, που είναι η ταχύτερη δυνατή έλευση του φυσικού αερίου στον καταναλωτή.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα ζωής θα δώσει ο τυφλός αθλητής Χρήστος Κορομηλάς στο Tyros Triathlon 2018!
Επόμενο άρθροΜείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ζητούν οι επιχειρηματίες (Βίντεο)