Αρχική Ν. Λακωνίας Επιχείρηση διάσωσης πυροσβέστη που αναζητά τον εξαφανισθέντα στον Ταΰγετο

Επιχείρηση διάσωσης πυροσβέστη που αναζητά τον εξαφανισθέντα στον Ταΰγετο

Ένας πυροσβέστης της 1ης ΕΜΑΚ διασώθηκε σήμερα το απόγευμα από δύσβατη περιοχή του Ταϋγέτου, όταν εγκλωβίστηκε στο πλαίσιο αναζήτησης αγνοούμενου πολίτη.

Ο πυροσβέστης είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Μαγγανιάρη Ανωγείων του Δήμου Σπάρτης, όπου συνέδραμε με τον διασωστικό του σκύλο, στη επιχείρηση ανεύρεσης του εξαφανισθέντος, από την Τρίτη Λ.Κ. στην ευρύτερη περιοχή του Ταϋγέτου.

Η διάσωση έγινε γύρω στις 5:45 μ.μ. μετά από επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, μία ομάδα πεζοπόρου από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διεύθυνση Πελοποννήσου αποτελούμενο από 7 άτομα, 2 άτομα από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πετρίνας και 9 μέλη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Παραρτήματος Σπάρτης, όπου και προσέφεραν τα μέγιστα.

Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες ο τραυματισμένος πυροσβέστης, παρελήφθη από ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το όλο έργο συντόνιζε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Αθανάσιος Κολυβήρας.