Αρχική Ν. Αχαΐας Είναι γεγονός! – Την άνοιξη του 2019 η πρώτη πτήση υδροπλάνου στην...

Είναι γεγονός! – Την άνοιξη του 2019 η πρώτη πτήση υδροπλάνου στην Πάτρα!

Μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει να λειτουργεί το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας – Aναμένεται να δημιουργηθεί στο Ιόνιο Πέλαγος και την Πάτρα, έχοντας ως βάση την Κέρκυρα.

Το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη αυτού του δικτύου έδωσε το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή έπειτα από 15 χρόνια αναμονής και δεκάδες εκατομμύρια επενδύσεις που «ναυάγησαν».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών (υδατοδρομίων). Στην εγχώρια αγορά δραστηριοποιούνται δύο εταιρείες, η Ελληνικά Υδατοδρόμια και η Hellenic Seaplanes, οι οποίες έχουν προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται έως το τέλος του μήνα και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας αγοράς που θα στηρίξει σημαντικά τον τουρισμό και θα βοηθήσει απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας να έχουν εύκολη, γρήγορη και φθηνή διασύνδεση με άλλες περιοχές.

Το αισιόδοξο πλάνο των επενδυτών είναι να υλοποιηθεί ένα δίκτυο πάνω από 100 υδατοδρομίων που θα συνδέουν όλα τα μέρη της χώρας δίνοντας νέα ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΚαθησυχαστικός ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας: “Τα μικροπροβλήματα για τη μεταφορά μαθητών, θα διορθωθούν άμεσα”
Επόμενο άρθροΕυχές της Δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019