Αρχική Eπικαιρότητα Εγκατέλειψαν 9χρονο αγόρι στις κούνιες – Τον βρήκαν εκεί τα μεσάνυκτα

Εγκατέλειψαν 9χρονο αγόρι στις κούνιες – Τον βρήκαν εκεί τα μεσάνυκτα

Σοκάρει η υπόθεση ενός 9χρονου αγοριού που εγκαταλείφθηκε σε κούνιες στην Θράκη.

Το συμβάν συνέβη πριν μία εβδομάδα και σύμφωνα με τοπικά μέσα, ένας δημότης βρήκε μόνο του το 9χρονο αγόρι σε παιδική χαρά, ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυκτα.

Το αγοράκι ήταν εμφανώς καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο και δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του παιδιού,  στο σπίτι τον περίμενε ξύλο από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας. Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, αν δεν συγκέντρωσε αρκετά χρήματα.

Ο μικρός μάλιστα όχι μόνο δεν ήθελε να ζητιανεύει, αλλά είχε ζητήσει πολλές φορές από την μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν και έτσι στα εννιά του πλέον δεν έχει μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα.

Η οικογένεια είναι πολυμελής (με εννιά παιδιά) Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την επισταμένη έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το νοσηρό αυτό οικογενειακό περιβάλλον.
Ύστερα από την απομάκρυνση του 9χρονου και ο 5χρονος αδερφός του απομακρύνθηκε από την οικογένεια, ενώ γίνεται κι έρευνα για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφος είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

Πηγή: xronos.gr