Αρχική Ν. Μεσσηνίας Απόγονος Αυστραλού βετεράνου της Μάχης της Καλαμάτας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Π.Νίκα

Απόγονος Αυστραλού βετεράνου της Μάχης της Καλαμάτας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Π.Νίκα

Απόγονος Αυστραλού βετεράνου της Μάχης της Καλαμάτας (28 Απριλίου 1941), ο Ντέιβιντ Γκραντ, επισκέφθηκε την Καλαμάτα και τη Μάνη, για να δει τα μέρη που πολέμησε και που πέρασε ο πατέρας του για να διαφύγει από την Ελλάδα.

Χθες επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τον εκπρόσωπο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτη Mπαζίγο.

Ο κ. Γκραντ ανέφερε ότι ο πατέρας του, στρατιώτης του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος το 1941, πολέμησε στη Μάχη της Καλαμάτας, συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Γερμανούς, κατόρθωσε να διαφύγει και με συστρατιώτες του να φθάσει στην Τραχήλα της Μάνης και από εκεί να επιβιβαστεί σε βρετανικό καταδρομικό, το οποίο τον μετέφερε στην Κρήτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπετειώδους διαδρομής τους, οι Ελληνες της Καλαμάτας και της Μάνης τους έδιναν τρόφιμα και ρούχα, ενώ τα μικρά παιδιά τους καθοδηγούσαν πώς να φθάσουν στην Τραχήλα. Ο πατέρας του επισκέπτη επέζησε του πολέμου, δεν ξέχασε ποτέ τη βοήθεια των Ελλήνων και, μετά τον πόλεμο, στην Αυστραλία, αγόρασε ένα αγρόκτημα στην περιοχή της Βικτόρια, το οποίο ονόμασε «φάρμα Καλαμάτα», σε ένδειξη τιμής προς εκείνους, οι οποίοι του έσωσαν τη ζωή.

Ο γιος του, που διαμένει στην Αδελαΐδα, θέλησε να επισκεφθεί την Καλαμάτα και την περιοχή της μαζί με τη σύζυγό του, για να δoυν τα μέρη όπου ο πατέρας του πολέμησε.

Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες να αναβαθμίσει και το χώρο του μνημείου και την τελετή, καθώς και να προβάλει ευρύτερα το σημαντικό αυτό γεγονός. Η Μάχη της Καλαμάτας πρέπει να αναδειχθεί, διότι με τον τρόπο αυτό θα προβληθεί η σχετικά πρόσφατη ιστορία του τόπου μας, που αφορά πολλά έθνη, ενώ θα προβληθούν η Καλαμάτα και η περιοχή της.

Προηγούμενο άρθροΆγιοι Θεόδωροι: Μετέτρεψαν το ΙΧ τους σε .. κινούμενο σούπερ μάρκετ ναρκωτικών!
Επόμενο άρθροΠαραμένει μουσείο η Αγιά Σοφιά – Βγήκε η απόφαση του Δικαστηρίου στην Τουρκία