Αρχική Ν. Κορινθίας Το Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές με το...

Το Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές με το πρόγραμμα «Θάλασσα πλατιά»

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου ανακοινώνει ότι για την περίοδο 2 Οκτωβρίου 2018 έως 20 Δεκεμβρίου 2018 θα παρουσιάζει στο χώρο του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Θάλασσα πλατιά»

Το πρόγραμμα αναφέρεται πολυεπίπεδα στη μακρά και στενή σχέση του λαού μας με τη θάλασσα και τον πλούτο της, μέσα από ένα ταξίδι στη λαϊκή παράδοση, στα έργα της λαϊκής τέχνης, την πεζογραφία, τη ζωγραφική, και την ποίηση.

Τα καράβια, οι φάροι, ο μόχθος των ναυτικών, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης σε ποικίλες μορφές τέχνης, θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς, και παράλληλα θα αναδειχθούν επιτεύγματα της μηχανικής που συνδέονται με τη θάλασσα και αφορούν την περιοχή της Κορινθίας (διώρυγα, δίολκος, Ηραίον). Έμφαση θα δοθεί επίσης στο ζήτημα των περιβαλλοντικών κινδύνων που απειλούν τη βιοποικιλότητα της θάλασσας και το χρέος όλων για την προστασία της.

Στο πρακτικό μέρος του προγράμματος οι μαθητές θα δημιουργήσουν με φυσικά υλικά το δικό τους θαλασσινό τοπίο.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρουσιάζεται στο Μουσείο από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 09.00-12.15.

Η οικονομική συμμετοχή κατά άτομο είναι (2) δύο ΕΥΡΩ.

Για τη συμμετοχή της τάξης ή των σχολείων στις δραστηριότητες του Μουσείου απαιτείται προσυνεννόηση στο τηλ: 27410 25352, καθημερινά εκτός Δευτέρας και ώρες 08.30-14.00.

Πηγή: loutraki365.gr