Αρχική Ν. Αχαΐας Σάλος στην Πάτρα: Μίζες, βιδάνια, προσλήψεις φάντασμα και αυτόματοι πωλητές στο ΠΓΝΠ

Σάλος στην Πάτρα: Μίζες, βιδάνια, προσλήψεις φάντασμα και αυτόματοι πωλητές στο ΠΓΝΠ

Σωρεία ερωτημάτων για το καθεστώς που επικρατεί στο ΠΓΝΠ σε ότι αφορά στη λειτουργία του κυλικείου των εργαζομένων – έχει αποφασιστεί εδώ και ένα χρόνο να μπουν ορκωτοί λογιστές αλλά ποτέ η απόφαση δεν έγινε πράξη- καθώς σιγά – σιγά αρχίζουν και ανοίγουν στόματα.

Στους διαδρόμους και τα γραφεία του Νοσοκομείου, τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν κάνει την «εμφάνιση» τους έγγραφα από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτουν πολλά ερωτήματα, τόσο για τον τρόπο προμήθειας και εκμετάλλευσης αυτόματων πωλητών, όσο και για την πραγματοποίηση προσλήψεων μέσω προγραμμάτων, το κατά πόσο ήταν πραγματικές προσλήψεις τι έγιναν τα χρήματα και ποιος υπέγραψε για να γίνουν αυτές.

Από το «κάδρο» δεν λείπουν ούτε οι αρχισυνδικαλιστές, για τους οποίους οι εργαζόμενοι θέτουν σοβαρά ερωτήματα ως προς το ρόλο τους.

Συγκεκριμένα από ομάδα εργαζομένων η οποία υπογράφει ως αγανακτισμένη ομάδα εργαζομένων στο ΠΠΝΠ κυκλοφόρησε έγγραφο στο όποιο απεικονίζονται 4 αυτόματοι πωλητές με το ερώτημα «Με ποιες αποφάσεις αγοράστηκαν και που είχαν τοποθετηθεί οι 2 από αυτούς και ποιοι έπαιρναν «Βιδάνια».

Στο ίδιο έγγραφο υπάρχει ερώτημα για έξι συνδικαλιστές οι οποίοι κατηγορούνται πως σιωπούν, ενώ γίνεται αναφορά και στον πρώην διοικητή του ΠΓΝΠ κ. Πισιμίση.

Σε δεύτερο έγγραφο, αποτυπώνονται οι αποφάσεις πρόσληψης υπαλλήλων στο κυλικείο του ΠΓΝΠ και συνοδεύονται με το ερώτημα ποιος έχει υπογράψει γι’ αυτές ενώ για όλες η απόφαση είναι γραμμένη με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα.

Ωστόσο ακόμα περισσότερα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα οι προσληφθέντες δεν εργάστηκαν ποτέ στο κυλικείο των εργαζομένων του ΠΓΝΠ χαρακτηρίζοντάς τες βιομηχανία μαϊμού προσλήψεων με κάποιους να βάζουν χιλιάδες ευρώ στην τσέπη από αυτές.

του Γιάννη Γεωργόπουλου

Πηγή: patrastimes.gr

Προηγούμενο άρθροΔ. Καμπόσος: “Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, θα είμαι πάντα δίπλα σας!”
Επόμενο άρθροΚαι επίσημα «λουκέτο» στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου