Αρχική Χωρίς κατηγορία Oύτε χειραψία δεν αντάλλαξαν Σαμαράς και Λαμπρόπουλος

Oύτε χειραψία δεν αντάλλαξαν Σαμαράς και Λαμπρόπουλος

Προβληματισμό για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία προκαλεί η απόσταση που χωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο, αφού οι δύο άντρες δεν αντάλλαξαν χειραψία ούτε στο δείπνο που διοργάνωσε την Παρασκευή η Τοπική Δημοτική Οργάνωση Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο κ. Λαμπρόπουλος, προκειμένου να αποφύγει “δυσάρεστες συναντήσεις”, φρόντισε να πάει στο δείπνο καθυστερημένος και ενώ ήδη βρισκόταν στο βήμα η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Αντζελα Σκλήκα. Χαιρέτησε δε πολλούς από τους αιρετούς που κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Σαμαρά, αλλά απέφυγε επιδεικτικά να δώσει το χέρι στον πρώην πρωθυπουργό.

Η κόντρα των δύο Μεσσήνιων πολιτικών έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο και δεν τελείωσε ούτε το 2014, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διόρισε το Γιάννη Λαμπρόπουλο υφυπουργό Αμυνας στην κυβέρνησή του. Αντιθέτως, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις το 2015, όταν ο κ. Σαμαράς επέλεξε τη βουλευτική έδρα της Μεσσηνίας αφήνοντας εκτός Βουλής τον κ. Λαμπρόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπαράθεση αυτή έχει καθαρά προσωπικό χαρακτήρα και ότι οι πολιτικές διαφορές χρησιμοποιούνται μόνο προσχηματικά.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην κόντρα των δύο ανδρών αποτελεί η σχέση Λαμπρόπουλου με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν ο πρώτος θα συνεχίσει να στηρίζει τον δεύτερο, ρισκάροντας το πολιτικό του μέλλον, ή αν θα φροντίσει να κρατήσει αποστάσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Λαμπρόπουλος βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση, καθώς αντίπαλος του κ. Τατούλη στις επόμενες εκλογές (αν και εφόσον ο νυν περιφερειάρχης κατέβει τελικά ως υποψήφιος) δεν θα είναι ένας φίλος του κ. Σαμαρά, αλλά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στήριξε το Γιάννη Λαμπρόπουλο ανοιχτά και με κόστος.

πηγή: eleftheriaonline.gr