Αρχική Ν. Κορινθίας Δημήτρης Λάμπρου: “Με κορόιδεψαν για την πλατεία Παυσανία στο Σχίνο”

Δημήτρης Λάμπρου: “Με κορόιδεψαν για την πλατεία Παυσανία στο Σχίνο”

Με ανακοίνωσή του, προς τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πισίων, κύριο Γκίκα Ιωάννη, ο τοπικός σύμβουλος Πισίων, Δημήτρης Λάμπρου, δηλώνει ότι δεν ενημέρωσε σωστά το Σώμα, με αποτέλεσμα να παραπλανηθεί και να λάβει λανθασμένη απόφαση. Ως εκ τούτου, ζητά την επαναφορά του θέματος “Κατασκευή πλατείας Παυσανία στο Σχίνο”, στο Τοπικό Συμβούλιο Πισίων, προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα που ο ίδιος, όπως αποκαλύπτει, ανακάλυψε.

 

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Λάμπρου:

 

Παρακαλώ όπως επαναφέρετε για ορθή επανάληψη το θέμα “Κατασκευή πλατείας Παυσανία στο Σχίνο”, το οποίο ετέθη στο θεματολόγιο της Τοπικής Κοινότητας Πισίων στις 23/4/2018. Οι λόγοι για τους οποίους προβαίνω στην κίνηση αυτή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και νέα στοιχεία, που χρήζουν συζήτησης και αξιολόγησης για το κοινό συμφέρον του τόπου, είναι οι κάτωθι:

 

1) Μετά από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/7/2018, φάνηκε ότι οι λόγοι και οι προϋποθέσεις για να αποφασίσει κάποιος σύμβουλος για το εν λόγω θέμα, είναι διαφορετικοί από αυτούς που τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πισίων την 23/4/2018.

 

2) Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ, ότι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου δεν ενημέρωσε σωστά το Σώμα, με αποτέλεσμα να παραπλανηθεί και να ληφθεί, κατά τη γνώμη μου λανθασμένη απόφαση. Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία μου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ειπώθηκε πως, επειδή είναι οικισμός, πρέπει να γίνει διαπλάτυνση και πεζοδρόμηση

προς τα δυτικά και βόρεια, διαφορετικά, δεν πρόκειται να γίνει πλατεία. Από την πλευρά μου, δηλώνω, πως η θετική μου ψήφος αφορούσε μόνο την διαπλάτυνση και πεζοδρόμηση, θεωρώντας ότι σε δεύτερο χρόνο θα ξανατεθεί το θέμα για τη δημιουργία πλατείας, όπου και θα είχα την ευκαιρία να διατυπώσω την άποψή μου, όπως και έκανα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή μια πλατεία που να ανταποκρίνεται στον όρο πλατεία και ταυτόχρονα ένα parking σε παραπλήσιους χώρους.

 

3) Μετά από προσωπική έρευνα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη παραπλήσιων οικοπέδων, τα οποία μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του parking. Έχει ακολουθήσει επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικοπέδων και θεωρώ πως οι θέσεις μου χρήζουν αξιολόγησης για το καλό του τόπου.

 

Για τους παραπάνω λόγους, ζητώ την επαναφορά του θέματος “Κατασκευή πλατείας Παυσανία στο Σχίνο” στο Τοπικό Συμβούλιο Πισίων, προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα και για να ενημερώσω το Σώμα για τα αποτελέσματα της προσωπικής μου έρευνας, τα οποία θεωρώ πως θα συμβάλλουν στη σωστή επίλυση του ζητήματος.

 

Επειδή το θέμα βρίσκεται στην τελική φάση δημοπράτησης και με σκοπό να ανατρέψουμε την λανθασμένη απόφασηπου πάρθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο, προτείνω την εισαγωγή του συγκεκριμένου θέματος στο Τοπικό Συμβούλιο ως Έκτακτο.

 

Ο τοπικός σύμβουλος Πισίων

Δημήτρης Λάμπρου

 

πηγή : loutraki365.gr