Αρχική Eπικαιρότητα 82 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από το Λιμενικό σε σκάφος στα Κύθηρα – Συνελήφθησαν...

82 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από το Λιμενικό σε σκάφος στα Κύθηρα – Συνελήφθησαν οι 3 διακινητές

Στον εντοπισμό ογδόντα δύο 82 αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των τριών αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη του Ι/Φ σκάφους “ALLEGRA” σημαίας Ολλανδίας, σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Αβλέμονα ν. Κυθήρων.

Στο σημείο έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΟΥΝΑΡΑ” Ν.Π. 11828 και το Α/Κ “ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν.Ν. 105, στα οποία επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής

Το ανωτέρω Ι/Φ εντοπίστηκε τελικά από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΟΥΝΑΡΑ” με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Καψαλίου Κυθήρων, όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι τρεις (03) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 36, 22 και 20 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.