Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: 15 σκυλιά σε ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών – Κακοποίηση καταγγέλλουν οι...

Πάτρα: 15 σκυλιά σε ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών – Κακοποίηση καταγγέλλουν οι γείτονες

Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι της οδού Νικαίας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα κάτω από την εκκλησία, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον πρώτο όροφο ιδιόκτητου σπιτιού όπου φέρονται να κατοικούν περί τα 15 -20 σκυλιά, στοιβαγμένα σε ένα διαμέρισμα, μαζί με μια κοπέλα που τα φιλοξενεί.

Οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα κάνει αναφορές στην διεύθυνση υγείας , χωρίς να έχει καταστεί δυνατόν να δοθεί μια λύση, καταγγέλλουν στον «Κόσμο» ότι σε ένα διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών στοιβάζονται δεκάδες σκυλιά, τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες τους είναι κακοποιημένα και φτάνουν στο διαμέρισμα σε συνεργασία με φιλοζωική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η οποία έχει γίνει και στη διεύθυνση υγείας, τα σκυλιά αυτά είναι κακοποιημένα ή αδέσποτα, αλλά επί της ουσίας, υπόκεινται σε νέα κακοποίηση καθώς ζουν μέσα στο διαμέρισμα έγκλειστα και βγαίνουν μόνο στο μπαλκόνι. Όπως λένε οι γείτονες, εκεί, στο μπαλκόνι, επικρατεί συχνά πανικός, καθώς τα σκυλιά δαγκώνουν το ένα το άλλο, κλαίνε και γαυγίζουν, προκαλώντας πανικό.

Το κακό παράγινε όταν πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, βούλωσε ο υπόνομος του σπιτιού, από τις τρίχες και τις ακαθαρσίες των ζώων (όπως διατείνονται οι καταγγέλλοντες), με αποτέλεσμα να φτάσει το αποφρακτικό μηχάνημα να τον ξεβουλώσει και να βγουν τα λύματα στο δρόμο.

«Ξεχείλισαν απόβλητα, μια πράσινη παχύρευστη μάζα από ακαθαρσίες και τρίχες. Επί τρεις και επιπλέον ώρες προσπαθούσαμε με λάστιχα να πλύνουμε το δρόμο, ενώ όλη η περιοχή μύριζε σαν ανοικτός βόθρος.» λέει γειτόνισσα της οποίας το σπίτι είναι ισόγειο και τα λήμματα είχαν φτάσει έξω από το παράθυρό της. «Στο τέλος βούλωσε ο κεντρικός υπόνομος και λύματα έφτασαν μέχρι την οδό Τομπάζη, μετατρέποντας την περιοχή σε χαβούζα».

Όπως λένε οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη καθώς δεν είναι δυνατή αφενός η συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που φιλοξενεί τους σκύλους, αφετέρου η μια υπηρεσία τους παραπέμπει στην άλλη και οι υπεύθυνοι της διεύθυνσης υγείας που έφτασαν μετά από ημέρες στην περιοχή, περιορίστηκαν να ελέγξουν τον δρόμο, τον οποίο είχαν ήδη καθαρίσει οι κάτοικοι και να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

«Πέρα από το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως γειτονιά, με αυτή την κατάσταση, είναι και θέμα κακοποίησης των ζώων. Δεν μπορεί να είναι 15 και 20 σκυλιά μέσα σε ένα διαμέρισμα και να μην βγαίνουν παρά μόνο στο μπαλκόνι, να κλαίνε και να γαυγίζουν» λένε.

Πηγή: tempo24.news