Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Απειλούν εργαζόμενους να υπογράψουν μειώσεις μισθών – Απίστευτο σκηνικό στο Κωνσταντοπούλειο

Πάτρα: Απειλούν εργαζόμενους να υπογράψουν μειώσεις μισθών – Απίστευτο σκηνικό στο Κωνσταντοπούλειο

Περίεργες καταστάσεις συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα καθώς η διοίκηση ασκεί πιέσεις στους εργαζόμενους προκειμένου να υπογράψουν νέες συλλογικές συμβάσεις αποδεχόμενοι μείωση του μισθού τους.

Τις τελευταίες ημέρες οι πιέσεις είναι αφόρητες, καθώς η διοίκηση απειλεί πως θα στείλει εξώδικα σε όσους αρνούνται να υπογράψουν. Να σημειωθεί ότι οι μισοί περίπου από τους εργαζόμενους έχουν αναγκαστεί να υπογράψουν υπό την απειλή του «λουκέτου» στο ίδρυμα λόγω οικονομική δυσπραγίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr οι εργαζόμενοι σκέφτονται ακόμα και να προχωρήσουν σε κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας μετέβη χθες στο Ίδρυμα όπου ζήτησε από τη διοίκηση να σταματήσει την πολιτική των μειώσεων ενώ την ίδια ώρα ερωτηματικά προκύπτουν και για το τι γίνεται με την χρηματοδότηση ύψους 80 και 40 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα που έχουν υποσχεθεί πως θα δώσουν τόσο η αιρετή περιφέρεια όσο και το αρμόδιο υπουργείο.

Την ώρα που η διοίκηση του Ιδρύματος υπό την απειλεί του λουκέτου εάν δεν γίνουν περικοπές πιέζει τους εργαζόμενους να δεχθούν μείωση των μισθών τους , γεγονός που σημαίνει πως εάν αύριο απολυθούν η αποζημίωσή τους θα γίνει με βάση τα νέα δεδομένα στις αποδοχές τους, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν στο patrastimes.gr, πως η ακίνητη περιουσία του Κωνσταντοπούλειο σε ακίνητα ξεπερνά τα 40 εκ. ευρώ και οι καταθέσεις σε ρευστό το 1.5 εκ. ευρώ!

Πηγή: patrastimes.gr