Αρχική Eπικαιρότητα Νέα στοιχεία για την υπόθεση της αποφυλάκισης Φλώρου – Στο φως κύκλωμα...

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της αποφυλάκισης Φλώρου – Στο φως κύκλωμα πλαστών γνωματεύσεων

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου καθώς δύο νέα ντοκουμέντα βγήκαν της δημοσιότητας εγείροντας ερωτηματικά για το πόσο βαθιά φτάνει το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών.

Απόψε, η τηλεόραση του Alpha έφερε στο φως δύο νέα στοιχεία, αυτή τη φορά για την ιδιωτική κλινική που διενήργησε την γνήσια αξονική τομογραφία σε έναν ηλικιωμένο ασθενή ο οποίος είχε το ίδιο όνομα: Αριστείδης Φλώρος.

Το τηλεοπτικό κανάλι παρουσίασε για πρώτη φορά το πλαστογραφημένο έγγραφο αξονικής τομογραφίας που προσκόμισε ο νεαρός επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος στην επιτροπή που κρίνει ποσοστά αναπηρίας.

Το επίμαχο έγγραφο φέρει υπογραφή ιατρού πνευμονολόγου της κλινικής “Παναγία Οδηγήτρια”.

Στην κάμερα του Alpha μίλησε ανώνυμα η γιατρός η οποία έκανε λόγο για εξαπάτηση και πως ποτέ δεν έβαλε την υπογραφή της σε εξέταση του κρατούμενου Φλώρου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός εμφάνισε έγγραφο του ΕΦΚΑ με το οποίο ζητά από τη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική πληροφορίες για να διακριβωθεί πώς οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα δεδομένα ασθενών και να πλαστογραφήσουν, τελικά, τα στοιχεία.

Ο γιατρός παραδέχθηκε την πλαστογράφηση

Ομολόγησε την πλαστογραφία του πιστοποιητικού αναπηρίας του Άρη Φλώρου ο εμπλεκόμενος γιατρός που εμφανίστηκε αυτοβούλως στην εισαγγελία.

Στην κατάθεσή του ο γιατρός παραδέχτηκε την πλαστογράφηση αλλά αρνήθηκε τις καταγγελίες για δωροληψία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς κατέσχεσαν τον ιατρικό φάκελο του καταδικασμένου για το σκάνδαλο της Energa, Αριστείδη Φλώρου και ζήτησαν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία-συμπεριλαμβανομένου και του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, που εξέδωσαν γνωματεύσεις.

Από εδώ και στο εξής η έρευνα στρέφεται στα κρατικά νοσοκομεία, την επιτροπή ΚΕΠΑ, στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού άλλα και σε άλλα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα αποφυλάκισης.

Εν τω μεταξύ, στην εισαγγελία κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας και ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού Σπύρος Ζακυνθινός, ο οποίος προσκόμισε δύο ακόμα γνωματεύσεις για τον Αριστείδη Φλώρο αλλα και βίντεο στο οποίο καταγράφεται η μεταγωγή και η εξέταση του κρατούμενου.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν προς κατάθεση και άλλοι γιατροί.

Βιομηχανία αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

Οι εισαγγελείς πιστεύουν πως έχει στηθεί βιομηχανία αποφυλακίσεων με πιστοποιητικά αναπηρίας άνω του 67%, με αφορμή τις ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Η υπόθεση Φλώρου στάθηκε η αφορμή για τη διερεύνηση της έρευνας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες παρόμοιες αποφυλακίσεις με πλαστά πιστοποιητικά. Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, κάνουν λόγο για περί τις 700 αποφυλακίσεις σε εφαρμογή της διάταξης για πιστοποίηση αναπηρίας άνω του 67%, πολλές από τις οποίες θεωρούνται ύποπτες.

Ο ΙΣΑ ζητά τους φακέλους για την υπόθεση Φλώρου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Α. Φλώρου ζήτησε απο τον ΕΦΚΑ και το ΓΝΑ Ευαγγελισμός τους φακέλους για την υπόθεση Φλώρου, με σκοπό την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.
Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».