Αρχική Eπικαιρότητα Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα νέα 24ωρη απεργία, με αφορμή την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Η ένωση των ακτοπλόων έκανε νέα πρόταση για αύξηση 2% από 1η Σεπτεμβρίου για δύο χρόνια αλλά δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση της ΠΝΟ που ζητά αύξηση 5% με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα για δεύτερη ημέρα στα λιμάνια της χώρας.

Το ΣΕΕΝ τονίζει ότι από την απεργία των ναυτικών στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών, αλλά και στις μετακινήσεις επιβατών, καθώς καθημερινά εξυπηρετούνται προς και από τα νησιά του Αιγαίου περίπου 180.000 άτομα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν φταίμε εμείς. Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημα μας για 5% αύξηση από τον Μάιο που είχε τεθεί και να βρει μία λύση που να ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά».