Αρχική Ν. Αχαΐας Συνελήφθησαν οι ληστές ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάτρα – Την χτύπησαν για 50...

Συνελήφθησαν οι ληστές ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάτρα – Την χτύπησαν για 50 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς άνδρες, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει με την άσκηση σωματικής βίας από 94χρονη ημεδαπή 50 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό. (Δείτε εδώ)

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 32 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για διάπραξη
ληστείας.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 22 ετών, συνεργός των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Η εξιχνίαση της ληστείας είναι αποτέλεσμα πολυήμερων και μεθοδικών ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι υπέβαλλαν το προανακριτικό υλικό στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με αποτέλεσμα την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δραστών.

Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες στις 23-8-2018, τα ξημερώματα, στην Πάτρα, μετέβησαν με αυτοκίνητο, σε οικία 94χρονης ημεδαπής, όπου οι δύο εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας από ανασφάλιστη πόρτα και στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία στην ηλικιωμένη της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο.

Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνέλεξαν ένα μαντήλι τύπου Μπαλακλάβα και οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή, στις οποίες καταγράφονταν οι κινήσεις των δραστών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεών τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται για να οδηγηθούν την Τετάρτη 5-9-2018, στον Ανακριτή Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του
συνεργού τους.

Πηγή: tempo24.news