Αρχική Ν. Λακωνίας Με μεγάλα ονόματα ο αγώνας του Δόλιχου Δρόμου στην Ανατολική Μάνη

Με μεγάλα ονόματα ο αγώνας του Δόλιχου Δρόμου στην Ανατολική Μάνη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Δόλιχου Δρόμου – Ισσωρία Άρτεμις στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ανατολική Μάνη. Τον αγώνα, στον οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή διεθνούς ακτινοβολίας δρομείς, αλλά και εκατοντάδες αθλητές, συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο για την προβολή & ανάπτυξη της Μάνης “Όμοιοι της Μάνης”, το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική (ΙΕΦΑΙ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκκίνηση θα δοθεί λίγο έξω από το λιμάνι του Σκουταρίου με τερματισμό το λιμάνι του Κότρωνα όπου θα γίνουν και οι απονομές των μεταλλίων. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει γιορτή χαράς του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή για την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και της άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου στην ιατρική και την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Μάνης.

Στον αγώνα των 50 σταδίων (9,6 χλμ) θα λάβουν μέρος μεγάλα ονόματα του μαραθωνίου δρόμου. Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου (Κάτοχος Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου), ο πρωταθλητής ορεινού τρεξίματος Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ανίκητος στους αγώνες αντοχής στο βουνό), η ταλαντούχα μαραθωνοδρόμος Γιώτα Βλαχάκη (Μία εκ των τριών Ελληνίδων που έτρεξαν με το εθνόσημο στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας), η τοπ δρομέας Στεφανία Λεοντιάδου (Πρωταθλήτρια αγώνων αντοχής).

Θα συμμετέχουν επίσης περίπου 80 μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ θα λάβουν επίσης μέρος στον αγώνα και σύλλογοι Δρομέων από όλη την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν καλυφθεί περισσότερες από τις μισές θέσεις συμμετοχής και εκτιμάται ότι οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν σύντομα. Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν χωρίς αντίτιμο. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των εθελοντών που θα συμβάλλουν στη διοργάνωση του αγώνα

Σημειωτέον ότι ο Δόλιχος Δρόμος – Ισσωρία Άρτεμις θα βιντεοσκοπηθεί και με χρήση drone και τα σχετικά πλάνα θα δοθούν στα ΜΜΕ. Στην ιστοσελίδα www.homoioimanis.com μπορείτε να βρείτε την προκήρυξη και όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, τη διαδρομή και τις δηλώσεις συμμετοχής. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε ιστορικά στοιχεία για τον 1ο Δόλιχο Δρόμο – Ισσωρία Άρτεμις και πληροφορίες για την περιοχή.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν οι ληστές ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάτρα – Την χτύπησαν για 50 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα
Επόμενο άρθροΛηστεία σε κατάστημα στο Λουτράκι – Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών