Αρχική Eπικαιρότητα «Τα παιδιά των πυρόπληκτων θα πάρουν voucher για τους παιδικούς σταθμούς»

«Τα παιδιά των πυρόπληκτων θα πάρουν voucher για τους παιδικούς σταθμούς»

Κανένα παιδί που προέρχεται από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών διαβεβαιώνει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι καταγγελίες γονέων στον ΣΚΑΪ αλλά και του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, έγινε αποδεκτό το αίτημα του διοικητικού της συμβουλίου από τα συναρμόδια υπουργεία και το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά (Μαραθώνας, Ραφήνα-Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι) θα πάρουν voucher (κουπόνι) ακόμα κι αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς.

«Έτσι 1.686 βρέφη-νήπια-παιδιά (Α και Β κατανομή) θα πάρουν voucher, ενώ απορρίφθηκαν μόνον 96, εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων. Προκειμένου όμως να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθούν όλοι», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία από την εταιρεία διευκρινίζεται ότι «για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη κατανομή. Η δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων είναι ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Έτσι ο πρόσθετος αριθμός των voucher που θα δοθούν το Σεπτέμβριο, με τη διαδικασία της δεύτερης κατανομής, θα είναι περίπου 30 – 31.000». Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη κατανομή δόθηκαν voucher σε 93.997 παιδιά.