Αρχική Ν. Αργολίδος “Ναυτική Ναυπλιάδα 2018”: Όλη η Ελλάδα τραγούδησε Μίκη στο Ναύπλιο (Βίντεο)

“Ναυτική Ναυπλιάδα 2018”: Όλη η Ελλάδα τραγούδησε Μίκη στο Ναύπλιο (Βίντεο)

Τα δύο τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» καθιερώθηκαν ως θεσμός στην συνείδηση των Ναυπλιέων και των επισκεπτών της πόλης μας. Όμως, όχι μόνον της πόλης, αφού ακόμα και ο όρος ξεπέρασε τα σύνορα του Ναυπλίου και αντιγράφηκε από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018» αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή του Ναυπλίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν επίσημα την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 με τα εγκαίνια της «ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018» που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου με την έκθεση έργων ζωγραφικής ντόπιων καλλιτεχνών.
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΄΄Π΄΄ μουσική συναυλία χορωδιών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγή Μπαρμπάτη.

Η συναυλία έφερε τον τίτλο «Η Ελλάδα τραγουδά Μίκη» και συμμετείχαν περίπου 140 χορωδοί από την δημοτική και νεανική χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, από την δημοτική χορωδία Επιδαύρου, από το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία», από την δημοτική χορωδία San Giacomo Κερκύρας, από την χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης και από την χορωδία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Οι χορωδίες πλαισιώθηκαν από την συμφωνική μαντολινάτα Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα το βράδυ Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018στο «Π» του λιμανιού. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 20.00΄ με ομιλίες και ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, με χορούς από την χορευτική ομάδα των Φίλων του Π.Λ.Ι., με το θεατρικό δρώμενο «Παλαμήδης», με την «βαρκαρόλα» που θα παρουσιάσουν οι ερασιτέχνες αλιείς, με την Κερκυραϊκή χορωδία «San Giacomo»που θα τραγουδήσει από ελλιμενισμένο σκάφος και με την ρίψη πυροτεχνημάτων από το Μπούρτζι.