Αρχική Ν. Αργολίδος Aπόψε το μεγαλύτερο χασαποσέρβικο στην Νέα Κίο

Aπόψε το μεγαλύτερο χασαποσέρβικο στην Νέα Κίο

Η Γιορτή της Θάλασσας στη Νέα Κίο

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών – ΚΕΔΑΜ υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων και σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Ψαράδων Αργολίδας ¨Οι Άγιοι Απόστολοι¨, σας καλούν στη «Γιορτή της Θάλασσας» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νέα Κίο.

Ώρα έναρξης 6:30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Φρέσκο ψάρι, ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα σε μια αναβίωση ενός Μικρασιατικού εθίμου με βαθιές πολιτισμικές ρίζες στα βάθη των χαμένων πατρίδων.

Θέλοντας να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή και να τιμήσουμε τους Έλληνες που ήρθαν από την Μικρά Ασία στον τόπο μας, φέρνοντας μαζί τους τα πολιτιστικά τους ήθη και έθιμα, θα επιχειρήσουμε να ξανα-ζωντανέψουμε το χορό που χορεύονταν σε όλα τα γλέντια και αυτοί ονόμαζαν Κιώτικο Σέρβικο (Ταταύλιανο). Δεν είναι άλλος από τον γρήγορο χασάπικο (χασαποσέρβικο) που χορευόταν στα παραλία της Ιωνίας, στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και στα περίχωρα.

«Ελάτε να Χορέψουμε το μεγαλύτερο Χασαποσέρβικο»

Ώρα έναρξης 18:30

Σε μια απόπειρα να ξεπεράσει αυτή η γιορτή τα σύνορά μας, τοπικά χορευτικά συγκρότημα και πολίτες θα επιχειρήσουν να χορέψουν το μεγαλύτερο χασαποσέρβικο στον κόσμο, στέλνοντας εικόνες ελληνισμού και παράδοσης σε όλη την υφήλιο.

Γίνετε και εσείς μέρος της προσπάθειας και όσοι δεν έχετε δηλώσει ακόμη τη συμμετοχή σας, μπορείτε να το κάνετε με τους εξής τρόπους:

στα τηλέφωνα 6944523529 και 6937364255
στο link  https://goo.gl/forms/OIm6wYMXs40RiUSS2
στο e-mail thalassasgiorti@gmail.com
στο fb https://www.facebook.com/ Η Γιορτή της θάλασσας 2018
Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής.

1.Για την ομοιόμορφη εμφάνιση των συμμετεχόντων χρειάζεται μαύρο παντελόνι ή σκουρόχρωμο τζιν

2.Το μπλουζάκι με το σήμα της γιορτής θα διατίθεται σε δυο νούμερα Lκαι XL απο τη γραμματεία αφού καταχωρηθεί το όνομα και η υπογραφή του συμμετέχοντος

3.Θα χορηγηθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής σε κάθε συμμετέχοντα μαζί με το μπλουζάκι.

4.Για παιδιά 12 ως 18 ετών επιβάλλεται και η σύμφωνη γνώμη του γονέα ενυπόγραφα ή του υπευθύνου του συλλόγου που εκπροσωπεί.

5.Εκτιμώμενη ώρα προσέλευσης 5.30 για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να αρχίσει στην ώρα της η εκδήλωση.

6.Οσοι προσφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά στην όλη διοργάνωση μπορούν να το δηλώνουν εξαρχής στην Γραμματεία

7.Η τελική καταμέτρηση θα γίνεται κατά τη είσοδο στο χορό με αυτοκόλλητα νούμερα σε κάθε συμμετέχοντα

Γίνετε και εσείς μέρος της προσπάθειας, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 6944523529 και 6937364255 ή με ένα μήνυμα στη σελίδα. Πείτε μας το ονοματεπώνυμο σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.