Αρχική Ν. Αργολίδος Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις της “Ναυτικής Ναυπλιάδας 2018”

Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις της “Ναυτικής Ναυπλιάδας 2018”

Με τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής συμπολιτών μας καλλιτεχνών ξεκινούν απόψε, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, στις 20.00 το βράδυ, στο χώρο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018».

Λίγο αργότερα στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί στο «Π» του λιμανιού μουσική συναυλία με την Πένυ Ξενάκη και την Μαρία Κανελλοπούλου με τίτλο «Κάτω απ΄ το φως των τραγουδιών».

Οι καλλιτέχνιδες μαζί με δύο χαρισματικούς μουσικούς θα παρουσιάσουν μια παράσταση με τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, δεμένα αριστοτεχνικά και στοχεύοντας την ψυχή μας.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του παλαιού Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου αγώνες υδατοσφαίρισης των νεαρών αθλητριών και αθλητών του Ν.Ο.Ν. Κάθε συμμετέχων αθλητής θα λάβει το αναμνηστικό του μετάλλιο για να θυμάται την τιμή που προσέφερε και την τιμή που τού προσέφερε η “ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018”.

Το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του “Π” μουσική συναυλία χορωδιών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγή Μπαρμπάτη. Η συναυλία φέρει τον τίτλο ΄΄Η Ελλάδα τραγουδά Μίκη΄΄ και θα συμμετάσχουν περίπου 140 χορωδοί από την δημοτική και νεανική χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, από την δημοτική χορωδία Επιδαύρου, από το γυναικείο φωνητικό σύνολο ΄΄Συμφωνία΄΄, από την δημοτική χορωδία San Giacomo Κερκύρας, από την χορωδία ΄΄Ορφέας΄΄ Τρίπολης και από την χορωδία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Οι χορωδίες θα πλαισιωθούν από την συμφωνική μαντολινάτα Ελλάδας.

Το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2018 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της “ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018” στο “Π” του λιμανιού.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 20.00 με ομιλίες και ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, με χορούς από την χορευτική ομάδα των Φίλων του Π.Λ.Ι., με το θεατρικό δρώμενο ΄΄Παλαμήδης΄΄, με την ΄΄βαρκαρόλα΄΄ που θα παρουσιάσουν οι ερασιτέχνες αλιείς, με την Κερκυραϊκή χορωδία ΄΄San Giacomo΄΄ που θα τραγουδήσει από ελλιμενισμένο σκάφος και με την ρίψη πυροτεχνημάτων από το Μπούρτζι.

Παράλληλα με τις κύριες εκδηλώσεις του τριημέρου και στο πλαίσιο της “ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018” θα λειτουργήσει έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής δεκαπέντε Αναπλιωτών καλλιτεχνών με κεντρικό σημείο αναφοράς το κτήριο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου. Η έκθεση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και το τέλος των εκδηλώσεων, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

Προσκαλούνται οι συμπολίτες και οι επισκέπτες της πόλης σε όλες τις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στο Ναύπλιο, στη θάλασσα και στους ανθρώπους που την υπηρετούν.

Προηγούμενο άρθροΠυροσβέστες βοήθησαν γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο μπαλκόνι του σπιτιού της στην Πάτρα
Επόμενο άρθροΤροχαίο με αστυνομικό στο Λουτράκι – Μεταφέρεται τραυματισμένος στο Νοσοκομείο