Αρχική Eπικαιρότητα «Πλαστή» η ιατρική γνωμάτευση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

«Πλαστή» η ιατρική γνωμάτευση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

Έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πιστοποιεί ότι η γνωμάτευση για την υπνική άπνοια, βάσει και της οποίας αθροίστηκε το ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου και χρησιμοποιήθηκε για την αποφυλάκισή του, είναι λειψή και ανυπόστατη.

Η διοικήτρια Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, αναφέρει στο σχετικό έγγραφο, το οποίο δημοσίευσε το Documento, ότι η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη». Επιπλέον, δεν υπήρξε υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, σε ιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση για ΚΕΠΑ.

Η κ. Μητσάκη επισημαίνει, επίσης, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ύπνου δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, το οποίο είναι απαραίτητο.

Αναλυτικά, το έγγραφο αναφέρει:

«Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α. Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρία Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολογία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ “ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ” είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β. Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ. Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ”

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη».