Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Δείτε πού θα φτάσει το...

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Δείτε πού θα φτάσει το Σαββατοκύριακο

Με καλό καιρό φαίνεται πως μπαίνει ο Σεπτέμβριος, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε πολλές περιοχές τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ζέστη επικρατεί και σήμερα, Παρασκευή (31/08/2018), ενώ παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην Αττική ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (01/09/2018) στην Αττική ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί, βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρος η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως και 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (02/09) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίοι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα (03/09) ο καιρός γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με σποραδικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.