Αρχική Ν. Ηλείας Νέο «κούρεμα» οφειλών κατά 91% για ιδιωτική υπάλληλο στον Πύργο!

Νέο «κούρεμα» οφειλών κατά 91% για ιδιωτική υπάλληλο στον Πύργο!

Συνεχίζεται η έκδοση θετικών αποφάσεων των δικαστικών αρχών για περιπτώσεις δανειοληπτών, που λόγω της κρίσης βρέθηκαν σε δυσχερή θέση και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των δανειακών τους συμβάσεων. Στον Πύργο μια νέα υπόθεση είχε θετική έκβαση, καθώς η 38χρονη δανειολήπτρια άκουσε από την Ειρηνοδίκη Πύργου, να «κουρεύεται» το δάνειό της κατά 91%.

Στην υπόθεση που χειρίστηκε η δικηγόρος Πύργου Δώρα Καλάκου, η αιτούσα είναι 38 ετών άγαμη και διαμένει σε ενοίκιο με τους γονείς της. Ο μισθός της ως ιδιωτική υπάλληλος είναι 492 ευρώ, ενώ το εισόδημα των γονέων της είναι η σύνταξη της μητέρας της μόλις 330 ευρώ…

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη, ότι κατά το χρόνο χρηματοδότησης ελάμβανε πολύ μεγαλύτερο μισθό (και πάλι ως ιδιωτική υπάλληλος) και ότι λόγω απολύσεων από τον προηγούμενο εργοδότη και χωρίς δική της υπαιτιότητα έχασε την εργασία της. Έμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα άνεργη και πλέον εργάζεται σε άλλη επιχείρηση λαμβάνοντας το ως άνω ποσόν.

Έτσι πλέον για το ποσό της οφειλής που ανερχόταν σε 23.623,15 ευρώ, η 38χρονη ιδιωτική υπάλληλος θα πληρώσει μόλις 2.163,16 ευρώ, δηλαδή το κούρεμα αγγίζει το 91%.

Πηγή: ilialive.gr