Αρχική Ν. Αρκαδίας Κ. Βλάσης: Αφού άφησαν το Παναρκαδικό με μόλις έναν αναισθησιολόγο, τώρα μειώνουν...

Κ. Βλάσης: Αφού άφησαν το Παναρκαδικό με μόλις έναν αναισθησιολόγο, τώρα μειώνουν και τις κλίνες στη ΜΕΘ!

Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό στη ΜΕΘ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, προκειμένου να λειτουργούν όλες οι διαθέσιμες κλίνες της, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Κώστας Βλάσης:

“Αδιαφορία, ανικανότητα ή και τα δύο; Σημασία έχει ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκθέτουν τους πολίτες σε κίνδυνο και ταλαιπωρία, καθώς έχουν αφήσει τα νοσοκομεία της χώρας με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο!”

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκε μείωση στις διαθέσιμες κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Παναρκαδικό – τις οποίες ο κ. Βλάσης είχε αναδείξει και με την από 01/08/2018 σχετική ερώτηση του για την έλλειψη αναισθησιολόγων – και αποδεικνύει πως το υπάρχον προσωπικό δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και των πολιτών της Αρκαδίας και τις Πελοποννήσου γενικότερα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Η μείωση των κλινών της ΜΕΘ ‘’δυναμιτίζει’’ την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, ενώ επιπλέον δυσχεραίνει και τη διενέργεια προγραμματισμένων χειρουργείων που χρήζουν μετεγχειρητικής φροντίδας σε ΜΕΘ. Γίνεται μάλιστα πιο έντονο το φαινόμενο ασθενών υπό τεχνητή υποστήριξη, που αναγκαστικά μένουν σε απλά κρεβάτια, έως ότου βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ σε άλλη πόλη».

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Βλάσης ζητά να έχει επίσημη ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη μείωση που πραγματοποιήθηκε στις διαθέσιμες κλίνες της ΜΕΘ του Παναρκαδικού αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Επιπλέον, ζητά να ενημερωθεί για τις ελλείψεις προσωπικού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρίπολης αλλά και για το πότε και με ποιο τρόπο θα καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά, ώστε να επαναλειτουργήσουν πλήρως όλες οι κλίνες της ΜΕΘ.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Προηγούμενο άρθροΓαβράς για το «θάνατό» του: “Περίεργα πράγματα…”
Επόμενο άρθροΜεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία – Αεροσκάφη στην επιχείρηση κατάσβεσης