Αρχική Ν. Αργολίδος Η Νέα Τίρυνθα γιορτάζει την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου...

Η Νέα Τίρυνθα γιορτάζει την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου (Bίντεο)

Εορτάζει και φέτος με κάθε λαμπρότητα το Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, την θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, πλαισιωμένος από ιερείς από όλη την Αργολίδα.

Στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Μητροπολίτης κήρυξε τον θείο λόγο και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας σε όλη τη κωμόπολη προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων.

Τον Αρχιερατικό εσπερινό παρακολούθησαν ,οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Β. Σιδέρης και Γ. Γαβρήλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν.Τίρυνθας Δημήτρης Κυριακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι κα.

Να σημειωθεί πως ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β’.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr