Αρχική Eπικαιρότητα «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Φλέγεται ακόμα το πλοίο – Συγκλονιστικά βίντεο μέσα από το...

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Φλέγεται ακόμα το πλοίο – Συγκλονιστικά βίντεο μέσα από το γκαράζ

Για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η πυρκαγιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε – από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία – στο γκαράζ 3 των φορτηγών, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/08) και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου, ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 07.00.

Το «Ελ. Βενιζέλος» θυμίζει… κόλαση, με τη φωτιά να κατακαίει τα «σωθικά» του και τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις πύρινες γλώσσες που κατακαίνε τις λαμαρίνες του πλοίου, φορτηγά και αυτοκίνητα που βρίσκουν στο πέρασμά τους.

Μάλιστα, οι Πυροσβέστες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, δεν μπορούν να πλησιάσουν τη φωτιά, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στο γκαράζ θυμίζουν εκείνες που επικρατούσαν στο Μάτι στις 23 Ιουλίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο πλοίο, όπως λένε οι Πυροσβέστες που δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πότε θα ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς, ενώ, όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες, αυτή μπορεί να καίει για ώρες ή και μέρες.

Τα πάντα στο εσωτερικό του πλοίου έχουν λιώσει…

Το πλοίο γέρνει επικίνδυνα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το πλοίο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση. Ρυμουλκά προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη σωστή θέση, ενώ οι άνδρες τη πυροσβεστικής άνοιξαν τρύπες πάνω απ’ την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα φορτηγό που μετέφερε πλαστικά και βρισκόταν στο τρίτο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε αφενός το σημείο έναρξης της φωτιάς, αφετέρου οι μικρές εστίες φωτιάς, χωρίς ωστόσο να βγαίνουν φλόγες, μόνο καπνοί.