Αρχική Eπικαιρότητα «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Καίει ακόμη η φωτιά, το πλοίο έχει πάρει κλίση

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Καίει ακόμη η φωτιά, το πλοίο έχει πάρει κλίση

Συνεχίζεται η τεράστια επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα εν πλω στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά.

Το πλοίο στο πλοίο επέβαιναν 1016 άτομα, εκ των οποίων τα 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα κι έκτοτε καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με χρήση αφρού και νερού, από το πλήρωμα του πλοίου αλλά και από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση, δεδομένης της ιδιαιτερότητας και της στενότητας του χώρου και πρόσθεσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με μεγάλη προσοχή, για να περιοριστεί και να σβηστεί πλήρως η φωτιά, η οποία ξέσπασε στο 3ο διαμέρισμα στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου, καίγοντας κυρίως φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιχείρηση θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να ολοκληρωθεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται το πλήρωμα του πλοίου, όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πειραιά, αλλά και μεγάλη δύναμη από την Αθήνα με όλο τον διαθέσιμο εξοπλισμό.

«Η εικόνα είναι δύσκολη, οι χώροι είναι περιορισμένοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς για να σβήσουμε την αρχική εστία. Έχουμε βγάλει αρκετά αυτοκίνητα από το πρώτο γκαράζ, προσπαθούμε να μπούμε στο δεύτερο, όμως δεν είναι εύκολο να το ανοίξουμε και να φτάσουμε εκεί», σημείωσε ο κ. Ματθαιόπουλος σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης καθώς το πλοίο δεν μετέφερε εύφλεκτα εμπορεύματα.

Σημειώνεται πως το πλοίο, το οποίο μετέφερε 80 νταλίκες και 152 ΙΧ αυτοκίνητα έχει πάρει κλίση λόγω του μεγάλου όγκου νερού που βρίσκεται στο εσωτερικό του από την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

«Το θετικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε να σβήσει», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ο οποίος βρίσκεται επίσης στο σημείο και έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση, «τα πράγματα όμως πηγαίνουν καλά».

Το χρονικό της περιπέτειας

Το «Ελ. Βενιζέλος» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 22:00, προς εκτέλεση του καθιερωμένου δρομολογίου του προς Χανιά.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε φωτιά σε φορτηγό στο γκαράζ No4, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να επιστρέψει εσπευσμένα στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο είχε στο γκαράζ 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Αμέσως δόθηκε εντολή όλοι οι επιβάτες να ανέβουν στα επάνω καταστρώματα για περισσότερη ασφάλεια, ενώ το πλήρωμα καθησύχασε τους επιβάτες ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ένας από τους επιβάτες που έζησαν το θρίλερ με τη φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» περιέγραψε στο Twitter τις δραματικές στιγμές.

«Μας μεταφέρανε όλους από την αριστερή πλευρά του πλοίου. Δεν μας είπαν γιατί».

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, όλοι οι επιβάτες παρέμειναν με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα.

Το πλοίο τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.