Αρχική Ν. Αχαΐας Ο Ναός του Τσίλερ στο Αίγιο καταρρέει…

Ο Ναός του Τσίλερ στο Αίγιο καταρρέει…

Σε ετοιμόρροπη κατάσταση βρίσκεται ο ενοριακός Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο.

Έχουν συμπληρωθεί 23 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του 1995 που του δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, επιφέροντας ρηγματώσεις, και ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια αποκατάστασης.

Πρόκειται για έναν ναό σπάνιας ομορφιάς, με μοναδικό στυλ, ο οποίος αποτελεί ιστορικό μνημείο. Είναι έργο του διαπρεπούς Σάξωνος αρχιτέκτονα του εκλεκτικισμού Ερνέστου Τσίλερ που μελετήθηκε το 1893 ως ένα μοναδικό σύμπλεγμα ρωμανικού, βυζαντινού και αναγεννησιακού ρυθμού, σπάνιο για τα ελληνορθόδοξα δεδομένα.

Πρόκειται για έναν ναό σπάνιας ομορφιάς, με μοναδικό στυλ, ο οποίος αποτελεί ιστορικό μνημείο. Είναι έργο του διαπρεπούς Βαυαρού αρχιτέκτονα του εκλεκτικισμού Ερνέστου Τσίλερ που μελετήθηκε το 1893 ως ένα μοναδικό σύμπλεγμα ρωμανικού, βυζαντινού και αναγεννησιακού ρυθμού, σπάνιο για τα ελληνορθόδοξα δεδομένα.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μαρμάρινο σκαλιστό τέμπλο με τις δυτικότροπες εικόνες που είναι έργο του γλύπτη Δημητρίου Περάκη.

Φαίνεται πως οι μελέτες αποκατάστασης κόλλησαν είτε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, είτε λόγω άλλων περιπλοκών και το μπαλάκι των ευθυνών πηγαινοέρχεται διαρκώς.