Αρχική Eπικαιρότητα «Κλειδώνει» ο Πάνος Σκουρλετής για γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

«Κλειδώνει» ο Πάνος Σκουρλετής για γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr, ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νυν υπουργός Εσωτερικών, αλλάζει πόστο για άλλη μία φορά προκειμένου να μπορέσει να θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα ενόψει των αναμετρήσεων που έρχονται το 2019 και ενδεχομένως το 2018.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πάνος Σκουρλέτης φαίνεται να αποδέχεται την μετακίνησή του, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις. Η υποψηφιότητα του Πάνου Σκουρλέτη αναμένεται να λάβει τη στήριξη των στελεχών του κόμματος που συσπειρώνει γύρω του ο Γιάννης Μπαλάφας, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Εσωτερικών διατηρεί καλούς διαύλους επικοινωνίας με την ομάδα των «53+».

Ο βασικός λόγος για τον οποίο οι ανακοινώσεις για το διπλό ανασχηματισμό, σε κυβέρνηση και κόμμα, καθυστερούν δεν είναι η συγκρότηση της «διάταξης μάχης» πριν από τις εκλογές, αλλά ο έλεγχος του κόμματος στο μετεκλογικό τοπίο και των αντιδράσεων κατά του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, μετά την ενδεχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αυτός είναι ο λόγος που οι «προεδρικοί» και οι «πασοκογενείς» που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα δεν θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη για νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτελεί επιλογή των 53+, αλλά και άλλων μικρότερων εσωκομματικών δυνάμεων, και αντιτείνουν τη λύση του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα, με τις πληροφορίες υπάρχει ο φόβος η «ομάδα Παππά» να εκφραστεί με «λευκό» στην ψηφοφορία, γεγονός που θα προξενήσει τριγμούς στη συνοχή του κόμματος, ενώ οδεύουμε ολοταχώς προς τη ΔΕΘ και η κυβέρνηση βάλλεται από παντού.

Σκοπός του Μαξίμου, πάντως, είναι τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου στόχος του κ. Τσίπρα είναι να περάσουν οι αποφάσεις του για τον νέο γραμματέα και τη νέα Πολιτική Γραμματεία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό, για τον οποίο κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΕ έχει ως θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια».

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά έως τέλος της εβδομάδας αναμένεται σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες να έχει ολοκληρωθεί κιαι ο ανασχηματισμός.

Στόχος του Πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση μετά και το διχαστικό του διάγγελμα από την Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια, είναι να παρουσιάσει τα κεντρικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου τα οποία επιπλέον θα δίνουν και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις νέες συνθήκες.

Πηγή: eleftherostypos.gr