Αρχική Ν. Αργολίδος Εορτή του Αγίου Φανουρίου – Εκατοντάδες φανουρόπιτες στο Ναύπλιο (Βίντεο)

Εορτή του Αγίου Φανουρίου – Εκατοντάδες φανουρόπιτες στο Ναύπλιο (Βίντεο)

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο, στις παρυφές του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για ένα εκκλησάκι που ανήκει στον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Να σημειωθεί πως το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, πρόσφατα ανακαινίσθηκε και ο εορτασμός ήταν ιδιαίτερα λαμπρός. Η ανακαίνιση των Ιερών κειμηλίων που βρίσκονται στον ιερό ναό έγιναν με την φροντίδα του βουλευτή Αργολίδος Γιάννη Ανδριανού όταν ήταν υφυπουργός πολιτισμού.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσόστομος Παπουλέσης. Μετά το τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας. Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο εκκλησάκι εορτάζεται όλως ιδιαιτέρως η εορτή του Αγίου Φανουρίου από πάρα πολύ παλιά.

Οι γυναίκες από νωρίς το απόγευμα πηγαίνουν τις φανουρόπιτες στην εκκλησία τάμα στον Άγιο Φανούριο ώστε να τους βοηθήσει κυρίως σε κάτι που του ζητούν. Χαρακτηριστικό φέτος ο πάρα πολύς κόσμος που κατέκλυσε το ναό και οι πολλές φανουρόπιτες ίσως ξεπέρασαν τις 500 .Μάλιστα από τα πολλά ΙΧ δημιουργήθηκε και κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr