Αρχική Eπικαιρότητα «Ανάσταση» στην΄Υδρα: Είδαν το φως 34 ώρες μετά!

«Ανάσταση» στην΄Υδρα: Είδαν το φως 34 ώρες μετά!

Στις 15:10 το μεσημέρι της Δευτέρας, σχεδόν 34 ώρες μετά την διακοπή, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση στην Ύδρα

Όλη η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:30 όταν ξαφνικά η Υδρα βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Λόγω των προβλημάτων, μάλιστα, που έχει με το νερό, το νησί έμεινε και χωρίς νερό!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ύδρας ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Έχει ταλαιπωρηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού, οι επισκέπτες μας, μόλις τελειώσει αυτή η κρίση ο Δήμος μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να καταλογιστούν ευθύνες… Δε νοείται σε μια ευρωπαϊκή χώρα το 2018 να υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και να θέλουμε 24 ώρες να την εντοπίσουμε και να ταλαιπωρείται ο κόσμος».

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής, η Περιφέρεια Αττικής γνωστοποίησε ότι έχει εισηγηθεί να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Περιφέρεια:

«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».