Αρχική Eπικαιρότητα Στο σκοτάδι παραμένει πάνω από 15 ώρες η Υδρα

Στο σκοτάδι παραμένει πάνω από 15 ώρες η Υδρα

Στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα, από τις 05:30 το πρωί της Κυριακής χωρίς να έχει ακόμα αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Το νησί παραμένει πάνω από 15 ώρες χωρίς ρεύμα και νερό και η Περιφέρεια Αττικής  ζήτησε απόψε την κήρυξη του Δήμου Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, από το πρωί έχει επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου και τον Διευθυντή καθώς και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Ύδρας, ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών, πολιτών και επισκεπτών καθώς αν και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν ασκηθεί πιέσεις, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, είναι ένα θέμα που δεν έχει προκύψει από υπαιτιότητα του Δήμου Ύδρας.

Επίσης, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, διατέθηκε η Υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία τις επόμενες ώρες καταπλέει στη ν. Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου.

Τέλος, ως επακόλουθο της όλης αναστάτωσης και μη ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη αναβλήθηκε.

ΠΗΓΗ: vimapress.gr