Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: 393 κούτες λαθραίων τσιγάρων μετέφεραν κρυμμένες σε ΙΧ

Πάτρα: 393 κούτες λαθραίων τσιγάρων μετέφεραν κρυμμένες σε ΙΧ

Στη σύλληψη ενός 57χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος και της 54χρονης αλλοδαπής συνοδηγού του για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Στη σύλληψη ενός 57χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος και της 54χρονης αλλοδαπής συνοδηγού του για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, κατά παράβαση του αρ. 155 παρ. 1β & 2Ζ του Ν. 2960/01 Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας «ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΠΟΡΙΑΣ», προέβησαν απογευματινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στο νότιο λιμένα Πάτρας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχή, σε Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω ως οδηγός και συνοδηγός μετέφεραν εντός της μπαγκαζιέρας που βρισκόταν επάνω στην οροφή του οχήματος καθώς και στο χώρο του πορτ μπαγκάζ (θέση ρεζέρβας και πλανά τοιχώματα μέσα από τις ταπετσαρίες), επιμελώς κρυμμένες τριακόσιες ενενήντα τρεις (393) κούτες τσιγάρων, ήτοι τρεις χιλιάδες εννιακόσια τριάντα (3.930) πακέτα ήτοι εβδομήντα οκτώ χιλιάδες εξακόσια (78.600) τσιγάρα, διάφορων επωνυμιών, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ (1.000€) καθώς και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Προηγούμενο άρθροΤώρα μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ζωοτροφών στο Σπαθοβούνι (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΚαταπέλτης η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι