Αρχική Eπικαιρότητα Καταπέλτης η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Καταπέλτης η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Καταπέλτης η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της στην φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι στις 23 Ιουλίου.

«Πρέπει να βρείτε ποιοι φταίνε. Εγώ θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για ό,τι έγινε εκείνο το απόγευμα και έχασα την οικογένειά μου» κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου στον εισαγγελέα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Η Βαρβάρα Φύτρου στάθηκε στη μήνυση που είχε καταθέσει πριν από μία εβδομάδα κατά των Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στους Σωτήριο Τερζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Σας παραδίδω τη μήνυσή μου. Εμμένω σε όσα αποδεικνύουν ότι υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και κακουργηματική έκθεση. Για όλα τα άλλα να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα βρείτε. Δείτε ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Θεωρώ ότι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι αποκλειστικά είναι αυτοί τους οποίους κατήγγειλα με τη μήνυσή μου» πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της κ. Φύτρου Βασίλης Καπερνάρος εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πως δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το σχέδιο πολιτικής προστασίας αλλά όπως αποδείχθηκε δεν έκανε τίποτα απολύτως.