Αρχική Περ. Πελοποννήσου Tρόμος Τατούλη για πιθανή υποψηφιότητα Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Tρόμος Τατούλη για πιθανή υποψηφιότητα Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο στόχαστρο του “στρατοπέδου Τατούλη” έχει μπει η πιθανή υποψηφιότητα Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ο νυν περιφερειάρχης διαβλέπει ότι υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο να υποστεί συντριπτική ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου (αν και εφόσον αποφασίσει να διεκδικήσει ρόλο στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο), αλλά και να μείνει εκτός του γαλάζιου ψηφοδελτίου στην Αρκαδία η κόρη του Εύη.

Οπως είναι λογικό λοιπόν, ο Π. Τατούλης θα παλέψει να αποτρέψει τον πολιτικό αφανισμό της οικογένειάς του -που ενδέχεται να έχει και επιπτώσεις στις οικογενειακές επιχειρήσεις- με όλες του τις δυνάμεις και κυρίως κινητοποιώντας τις ελεγχόμενες επικοινωνιακές δυνάμεις.

Για το λόγο αυτό τις τελευταίες ημέρες, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, στο Διαδίκτυο κυρίως έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές αναλύσεις που έχουν στόχο αφενός να πλήξουν την “υποψηφιότητα Νίκα” στην Περιφέρεια και αφετέρου να τονώσουν τη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Τατούλης είναι… ανίκητος.

Βεβαίως ο κ. Τατούλης, επειδή είναι έμπειρος πολιτικός, γνωρίζει ότι είναι πρόσκαιρη αυτή η στήριξη στην περιφερειακή αρχή, και ότι αν η Νέα Δημοκρατία δώσει το χρίσμα στον κ. Νίκα, όσοι γράφουν σήμερα “ωσαννά” αύριο θα είναι πρώτοι που θα φωνάξουν “ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς”. Προσπαθεί όμως να εκμεταλλευτεί το χρόνο που απομένει μέχρι την ανακοίνωση του γαλάζιου υποψηφίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να σχεδιάσει τις κινήσεις που θα κρατήσουν την παράταξή του ενωμένη μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Στο επίκεντρο αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού βρίσκεται η προσπάθεια περιορισμού των φυγόκεντρων τάσεων που θα παρουσιαστούν στον… γαλάζιο λόχο της παράταξης, μετά την ανακοίνωση του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα που στρέφονται κατά της υποψηφιότητας Νίκα υπερτονίζουν την αντιπαλότητα του δημάρχου Καλαμάτας με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά αποσιωπούν ότι ο τελευταίος δεν θέλει ούτε ν’ ακούει το όνομα Τατούλης.

Στην πραγματικότητα, η “στρατηγική Τατούλη” έχει στόχο το θυμικό των γαλάζιων συμβούλων της παράταξής του, γιατί γνωρίζει ότι ενδεχόμενες μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις θα δώσουν τη χαριστική βολή στα διαπραγματευτικά του σχέδια για το πολιτικό μέλλον της οικογένειάς του. Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση θα μπει σε εφαρμογή το “Plan B”, με καταγγελίες για… αποστασία και στόχο τη δημιουργία ενός αντιδεξιού μπλοκ που θα συσπειρώσει τις κεντροαριστερές και αριστερές δυνάμεις. Η διέξοδος αυτή προϋποθέτει βεβαίως ότι το Κίνημα Αλλαγής θα του δώσει λευκή επιταγή στον Π. Τατούλη, αλλά μια τέτοια απόφαση μάλλον δύσκολα θα γοητεύσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ανεξάρτητα όμως από τους σχεδιασμούς του κ. Τατούλη, το πολιτικό του μέλλον είναι περισσότερο αβέβαιο από κάθε άλλη φορά, καθώς είναι δύσκολο πια να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις των κομμάτων για να κυριαρχήσει στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά μάλιστα είναι ορατός ο κίνδυνος πολιτικού αφανισμού της οικογένειας Τατούλη, αν η Νέα Δημοκρατία δώσει “πράσινο φως” στο δήμαρχο Καλαμάτας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Ανδρέα Λυκουρέντζο για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας.

eleftheriaonline.gr