Αρχική Ν. Αργολίδος Φουντώνουν τα σενάρια για εγκατάσταση προσφύγων στο Ναύπλιο

Φουντώνουν τα σενάρια για εγκατάσταση προσφύγων στο Ναύπλιο

Τις τελευταίες ημέρες επανέρχονται τα σενάρια που θέλουν την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή του Ναυπλίου.Να τονίσουμε από την αρχή πως πρόκειται για σενάρια και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

Η αλήθεια είναι πως με την απόφαση για το κλείσιμο του Στρατοπέδου του ΚΕΜΧ Ναυπλίου δόθηκε η αφορμή να φουντώσει η συζήτηση για το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων στις εγκαταστάσεις του.

Η πληροφορία πως όλο το μόνιμο προσωπικό που έχει απομείνει στο στρατόπεδο Ναυπλίου έχει λάβει εντολές για μεταθέσεις, εκτός από το Ιατρικό προσωπικό, προκαλεί εύλογα τις συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης οι πληροφορίες για μεταφορά κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν για να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες στο πεδίο βολής, μπορεί να ακούγονται αυτές τις ημέρες αλλά και από επιτόπια έρευνα δεν προκύπτει οτι γίνονται κάποιες εκτεταμένες εργασίες προετοιμασίας του χώρου που σίγουρα θα χρειαστούν καθώς στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχουν υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση κα.) για να φιλοξενηθούν 1.000 ή και περισσότεροι όπως ακούγονται πρόσφυγες.

Όπως και να έχει, το θέμα το παρακολουθούν άπαντες και σίγουρα οι εργασίες για τις απαραίτητες υποδομές αν γίνουν δεν θα μπορέσουν να μείνουν κρυφές, ενώ είναι βέβαιο πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα χρειαστεί η συνεργασία πολλών υπηρεσιών τις περιοχής που θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα και να διαθέσουν και προσωπικό.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr