Αρχική Eπικαιρότητα Μητσοτάκης από το Μάτι: Δέσμευσή μου είναι να αποδοθούν οι ευθύνες (Βίντεο)

Μητσοτάκης από το Μάτι: Δέσμευσή μου είναι να αποδοθούν οι ευθύνες (Βίντεο)

Στο Μάτι βρέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ένα μήνα μετά την φονική πυρκαγιά που κόστισε 96 ζωές.

Σε σύντομη δήλωσή τους στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Υπάρχει θλίψη, οργή, αγανάκτηση που παραμένει βουβή.Δέσμευσή μου να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επανέλθει η περιοχή. Δέσμευσή μου επίσης να αποδοθούν ευθύνες, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Στις Δημοκρατίες υπάρχουν ευθύνες. Υπάρχουν ευθύνες για το θάνατο των 96 ανθρώπων και για το ότι εκατοντάδες έχασαν τις περιουσίες τους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τον αντιδήμαρχο Ραφήνας Γιώργο Κοκκόλη για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, με την απομάκρυνση του αμιάντου, με τις ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, αλλά και με τις διαδικασίες καθαρισμού της περιοχής.

«Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα είναι η ασφάλεια των πολιτών», είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ασυγχώρητη καθυστέρηση» όσον αφορά την πορεία των εργασιών αποκατάστασης, για να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι της περιοχής.

Χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά και ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την ημέρα της ανείπωτης τραγωδίας.